29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Belediyeden yangın açıklaması

Aydın'ın Kuşadası İlçesi Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Selçuk'tan Kuşadası'na sıçrayan ve bin hektarlık alanda etkili olduktan sonra 350 hektarın kül olmasına yol açan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Akdoğan, yanan bölgenin ağaçlandırılması için çevre seferberliği başlatacaklarını söyledi. 

Kuşadası tarihinin en büyük orman yangınlarından birini yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Kuşadası, talihsizliğe uğramıştır. İzmir'in Selçuk İlçesi'nde başlayan orman yangını, komşularımızdan sonra, bizim de yüreğimizi dağlayarak ormanlarımıza ve tarım arazilerimize büyük zarar vermiştir. Bu yangın, sizlerin katkı ve desteğine sunmaya hazırlandığım Kuşadası'nın en büyük yeşil kampanyasının başlangıcına rastlamıştır. Kuşadası Belediyesi olarak hazırladığımız bu kampanyayı, Kuşadası'nın dev bir kampanyasına çevirmek ve doğanın aldıklarını yeniden kazanmak için var gücümüzle çalışmaya mecburuz.

Tarih; büyük felaketlerin, toplumlardaki dayanışma ve birlik ruhunu ateşlediği ve mucizelere çevirdiği örneklerle doludur. Kuşadası halkının da yanan doğasını geri kazanmak için büyük ve asil bir ruh ile canla, başla çalışacağına inancım sonsuzdur. Bu büyük felaket nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi sunarken, hepinizi 'Çevre Seferberliği' için hazırlıklı olmaya davet ediyorum " diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 23:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?