20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Belediyenin kadrolu kedisi oldu

Geçen yıl kış aylarında üşüdüğü için Aydın Belediyesi’ne sığınan hamile bir kedi güvenlik görevlilerinin şefkatli davranması sonucu belediyeyi kendine mesken edindi.

Yaklaşık bir yıldır hiç nankörlük yapmadığı tespit edilen ve Zilli ismi verilen kedi, sadakati sonucu belediyenin kadrolu kedisi oldu. Mesai saatleri içerisinde veznelere ödeme yapmaya gelenleri sevecen hareketleri ile eğlendiren Zilli isimli dişi kedi, mesai saatleri dışında da Belediye’nin bodrum katında bulunan farelerle mücadele ediyor.

Aydın Belediyesi’nin zemin katında hiç kimseden korkmadan sakin sakin dolaşan Zilli, adeta belediyenin sahibi gibi davranıyor.

Sürekli yiyecek verdikleri için bayanlarla daha iyi anlaşan Zilli, Aydın’ın en şanslı kedilerinden. Belediyenin bayan veznedarları tarafından sabahları sütle, öğlen de gününe göre tost ve yoğurtlu simitle beslenen Zilli, akşamları da güvenlik görevlileri tarafından doyuruluyor. Geceyi Belediye’nin evrak deposu olarak kullanılan bodrum katında geçiren Zilli, geldiği günden bu yana haşerelerle yaptığı başarılı mücadele nedeniyle adeta belediyenin kadrolu kedisi oldu. Zilli sayesinde önceki yıllarda fareden korktuğu için evrak deposuna inmekten çekinen bayanlar şimdi rahatlıkla dosya rafları arasında dolaşabiliyor. Bodrumda bir yıldır fare ve haşere görmediklerini belirten belediyenin bayan çalışanları, bu iyiliğinden dolayı Zilli ismini verdikleri kediyi beslediklerini söylediler.

Öğlen kendisi yemeğini yedikten sonra Zilli’yi de yemek yediren Gülsüm Karakaya isimli veznedar, “Kediler için ‘nakör’ derler ama biz Zilli’nin hiç nankörlüğünü görmedik. Geçen yıl belediyeye sığındığında anne olacaktı. Daha sonra yavrulayıp çocuklarını büyüttü. Şimdi kendisine verilen görevi en iyi şekilde yürütüyor. Biz de kendi aramızda Zilli’yi kadro verip maaş yerine her gün besliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 09:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?