30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Ben ağladım başkası ağlamasın!'

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Askerlik Şubesi'ne dün gece yapılan saldırıda hayatını kaybeden er Doğan Şirinkef'in ailesi, oğullarının naaşını bekliyor. Acılı baba Mehmet Şirinkef ise teröre 'dur' denilmesi gerektiğini belirtti. Şehit edilen askerin, askerden geldikten sonra evleneceği öğrenildi.

Terhisine 21 gün kala şehit edilen askerin ailesi Aydın'ın Germencik İlçesi Ortaklar Beldesi'ne Bağlı Neşetiye Köyü'nde oğullarının naaşının gelmesini bekliyor. Acılı baba Mehmet Şirinkef, terör olaylarının son bulmasını istediğini belirterek, "Bu son olsun, ben ağladım kimse ağlamasın. Başkaları böyle bir dert görmesin. Ben bunu Allah'tan diliyorum. Her şey Allah'ın taktiridir. Şükürler olsun benim 3 tane daha oğlum var. Gerekirse 3 oğlumu da bu iş için feda ederim. Yetmedi ben de katılırım, Allah'ıma şükürler olsun oğlum şehitlik mertebesine ulaştı. Oğlumu vatani görevinde kaybettim. Başka bir yerde kaybetmedim, bunun için mutluyum. İnşallah 17 yaşındaki oğlumu askeri okullarda okutup onu asker yapmak istiyorum. Bu olayların son bulması için 3 oğlumun canını ve kendi canımı seve seve veririm. Yeter ki bu olaylar son bulsun" dedi.

Sık sık gözyaşlarını boğulan Mehmet Şirinkef, kendisini yalnız bırakmayan köylülere teşekkür etti. Şehit askerin ağabeyi Ömer Şirinkef ise, bu olayların son bulmasını dileyerek, "Kardeşim gibi nice kişiler gitti. Yeter artık. Bu olaylar son bulsun" diye konuştu.

Şehit askerin naaşının bu gece Germencik İlçesi'ne geleceği ve yarın saat 11.00 sıralarında askeri bir törenle toprağa verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 20:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?