30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

BESYO meydan muharebesi

AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, okullarının Nazilli’ye taşınacak olmasını protesto etti. Okul binası önünden rektörlüğe kadar yürümek isteyen öğrenciler, kendilerine engel olmak isteyen güvenlik görevlileriyle tartıştı. Zaman zaman arbedenin yaşandığı yürüyüş sırasında, itişme ve sürtüşmeler yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde de ADÜ BESYO Spor Salonu önünde toplanarak açıklama yapan spor öğretmenliği ve spor yöneticiliği bölümü öğrencileri, bu kez rektörlük binasına kadar yürüyerek taşınma ile ilgili düşüncelerini ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu’ye iletmek istedi. Yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde sloganlar ile ADÜ Merkez Yerleşkesi içerisinde yürüyüşe geçen öğrenciler, bir süre ilerledikten sonra özel güvenlik görevlilerinin barikatı ile karşılaştı.

Yapılan uyarılara rağmen yürümekte ısrar eden öğrenciler, güvenlik barikatını yararak yürüyüşlerini sürdürdü. Öğrencileri durma konusunda kararlı davranan güvenlik görevlileri, delinen barikatın yerine hemen yenilerini yaparak birkaç metrede bir öğrencilerin önüne çıktı. Alınan tüm önlem ve uyarılara rağmen yürüyüşten vazgeçmeyen öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin dakikalar yaşandı. Öğrenciler ile güvenlikçilerin itiştikleri zaman zaman sürtüşmelerin yaşandığı yürüyüş sırasında, arkadaşlarının iteklendiğini göreb diğer öğrenciler güvenlik görevlileri ile karşı karşıya geldi.

UYARILARA ALDIRMADIRLAR

Güvenlik yetkilisinin öğrencileri yaptıklarının yanlış olduğu ve yürüyüşe son vermeleri yönündeki uyarılarına rağmen öğrenciler, güvenlik şeridini yararak rektörlük binasına doğru koşmaya başladı. Yaşanan bu koşuşturma sırasında da güvenlik güçleri öğrencileri tutarak engellemeye çalıştı.

Yaklaşık 30 dakika süren arbedenin ardından öğrenciler, rektörlük binası önüne ulaştı. Kendileriyle görüşmesi için Rektör Boylu’yu dışarıya davet eden öğrenciler, “'Aydın uyuma öğrencine sahip çık”, “Eğitim hakkımız engellenemez”, “Göçebe eğitim istemiyoruz”, “'Rektör uyuma öğrencin sefalette”, “Rektör Nazilli’yi gidip gördün mü?” ve “Bu işin içinde siyaset var. Eğitimi siyasete karıştırma” şeklinde sloganlar attı.

Rektörlük önünde öğrenciler adına bir açıklama yapan BESYO 3. sınıf öğrencisi Deniz Gizem, İncirliova’da yokluklar içinde eğitim gördükten sonra kampüse taşınmanın sevincini yaşadıklarını ancak BESYO bölümlerinin parçalanmasıyla şoka uğradıklarını söyledi. Kocaeli’nin ardından Türkiye ikinci eğitim rezaletinin Aydın’da yaşandığını iddia eden Gizem, “Okulumuzun 1 saat uzaklıktaki Nazilli’ye taşınması isteniyor. İlçede barınma ulaşım ve sosyal tesis eksikliği ile öğrenciler mağdur oldu. En yüksek harç ödeyen fakültelerden biri olmamıza rağmen bizlere birbirine tahsis edilmesi çok mu zor. BESYO’nun öğretmen yetiştirme programlarında eğitim tıp, fen, edebiyat bölümleriyle beraber olması ve bu bölümlerdeki harçların faydalanması yer alıyor. Ancak ilçedeki eğitim söz konusu olduğunda diğer fakülte hocaları eğitim vermek için gelemiyor” dedi.

REKTÖR GELİP ŞARTLARI GÖRSÜN

Nazilli’de eğitim açısından uygun bir ortamın olmadığını ileri süren Gizem, “Sayın Rektörümüz Nazilliye gelip nasıl bir yerde eğitim yapılıyor görmüş mü? Orada bulunan arkadaşlarımızın derslikleri soyunma odasından dersliklere başlatılmış ve derslikler içerisinde tuvaletler mevcuttur. Yağmurlu ve soğuk günlerde barınabilecekleri kapalı bir cafe kantin bulunmamaktadır. Halka açık güvenliğin olmadığı park içerisinde eğitim görmektedir. Öğrencinin zararını kim karşılayacak. Kampuste eğitim hakkı neden verilmiyor? Devlet ekonomisine zarar hiç mi düşünülmüyor? İyi bir eğitim verilmezse iyi bir eğitimci nasıl olunur. Uygun görülen yer sanayi bölgesi ve genel ev yanındaki alandır. Böyle bir yer eğitime uygunumdur sizce?” diye konuştu.

EĞİTİM SİYASETİN ARACI DEĞİLDİR

BESYO’nun Nazilli’ye taşımasındaki en büyük etkenin Nazilli Belediye Başkanının seçimler esnasında Nazilli halkına yeni bir fakülte sözü vermesi olduğunu iddia eden Gizem, şunları söyledi: “Eğitim siyasetin aracı değildir. Nazilli iktisat fakültesini elinden kaçırdıktan sonra gözünü besyo ya dikmiştir. Öğrenci ilçe kalkındırma aracı değildir ve 4 yılda bir yer değişikliği hiçbir yerde görülmemiştir.İlçe de eğitim demek buraya gelen öğrtetim görevlilerin yolluk alması demektir. Sıkıntılarımızı dile getirdik Sayın Rektörümüzün çıkıp bize bir açıklama yapması istiyoruz .Biz kampuste eğitim hakkımızı kendisinden talep ediyoruz! İstediğimiz şekilde bir cevap alana kadar”

Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler rektörlük binasına girerek Rektör Boylu ile görüşmek istedi. Binanın girişindeki güvenlik kordonundan geçemeyen öğrenciler daha sonra merkez kafeteryasının önüne kadar yürüyerek, diğer öğrencilerinde gösteriye katılması çağrısında bulundu. ADÜ Rektörlüğü’nün hemen yanı başında gösterilerini sürdüren öğrenciler; daha sonra sloganlarla BESYO Spor Salonu’na doğru yürüyüşe geçerek, olaysız bir şekilde dağıldı.

AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
AYDIN’DA BESYO MEYDAN MUHAREBESİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 14:36:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 22:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?