31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Bilim şenlikleri başladı

AYDIN’DA BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu 5. geleneksel bilim şenliği ve proje sergisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Okul öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 350 grup tarafından ayrı ayrı değişik konularda hazırlanan projeler hem davetliler hem de veliler tarafından ilgiyle izlendi. Özel okul öğrencilerinin bu yıl ağırlıklı olarak ekonomik kriz, çevre sorunu ve milli bilinç yozlaşmasına dikkat çekti. Projelerini tek tek tanıtan öğrenciler ilginç buluşları yine herkesi şaşırttılar.

Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu’nun bahçesinde şenlik havasında geçen bilim şenliği ve proje sergisinde bu yıl geçen yıllardan farklı olarak okul bahçesinde Osmanlı Çadırı kurulup, Anadolu’nun yaklaşık 600 yıllık tarihi sergilendi. Ayrıca her geçen artan milli bilinç yozlaşmasının önüne geçilmesi için bir grup öğrenci de Çanakkale Destanı adlı bir stant kurup, Çanakkale Savaşları’nı anlattılar.

Her geçen yıl daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilen bilim şenliği ve proje sergisinin açılışında konuşan Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın, bu yıl da öğrencilerin çok güzel projeler imza attıklarını belirterek öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür etti. Alkın, ciddi bir çalışma sonucu projelerin hazırlandığını belirterek projelerin bir çoğunun ülke ve dünya genelinde gerçekleştirilen yarışmalara katılacağını söyledi.

Okul bahçesinde kurulan stantlarda gerçekleştirilen sergide birbirinden ilginç buluşlar ve sosyal içerikli projeler ziyaretçileri oldukça şaşırttı. Tüm projeleri tek tek gezen ve öğrencilerden bilgi alan ziyaretçiler, projeler kapsamında mini sınava da tabi tutuldular. Öğrenciler, projeleri doğrul bilinen bir çok yanlışı da ortaya koydular.

Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencileri 2009-2010 eğitim öğretim yılında daha çok ekonomik kriz ve çevre sorunu ile milli bilincin yozlaşmasına dikkat çektiler. Proje sergisi kapsamında öğrenciler, Osmanlı Çadırı’nda 1299’dan günümüze kadar geçen dönemi, çeşitli fotoğraf ve eskiden kullanılan alet ve edevatla anlattılar.

AYDIN’DA BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI
AYDIN’DA BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI
AYDIN’DA BİLİM ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 11:04:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 12:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?