20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Bilişim 2 operasyonunda 7 tutuklama

BİLİŞİM 2 OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA

Aydın, Muğla ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlükleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen “Bilişim 2” kod adlı operasyonda son olarak dün gözaltına alınan 11 kişiden 7’si tutuklandı.

Bilindiği gibi; Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 25 Şubat 2010 ile 24 Ağustos 2010 tarihleri arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde; resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” suçlarıyla ilgili yürütülen ve özellikle Ege ve Marmara bölgesinde sahte kredi kartı üreten, kopyalayan, kullanan, şahıslara yönelik başlatılan “Bilişim 2” kod adlı operasyonu çerçevesinde önceki gün Aydın, Muğla, Gaziantep illeri ile Söke ve Didim ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. 6 aydır devam eden planlı operasyonlar sürecinde İstanbul, Balıkesir, Muğla ve Aydın illerinde yakalanan örgüt yöneticisi ve üyelerinden 10 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştı.

Bilişim suçu şebekesine yönelik son olarak 24 Ağustos 2010 tarihinde Aydın, Muğla ve Gaziantep illeri ile Söke ve Didim ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde 11 şüpheli daha gözaltına alınmıştı. Bu kişilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise; 2 adet kart kopyalama cihazı, 1 adet kart bakiye sorgulama cihazı, 89 adet kredi kartı, 3 adet laptop bilgisayar, 5 adet masaüstü bilgisayar, 5 adet pos cihazı bilgisayar, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri ele geçirilmişti.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler güvenlik önlemleri altında Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldıkları adli makamlarca sorgulanan 11 şüpheliden 7’si tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulurken; diğer 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

BİLİŞİM 2 OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA
BİLİŞİM 2 OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:03:05
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?