30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Bir çok kez tehdit almış

Hakkari Yüksekova'da iftar saatinde evine giderken PKK'lı teröristlerce bahçe duvarının kenarına konulan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Almanya doğumlu uzman çavuş 38 yaşındaki Ragıp As'ın  Yüksekova'da oturdukları üç katlı evin balkonuna Türk bayrağı astığı için uzun süredir tehdit aldığı belirtildi.


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün iftar saatinde evine giderken teröristlerce bahçe duvarının kenarına konulan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Almanya doğumlu uzman çavuş Ragıp As'ın memleketi Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde gözyaşı sel oldu. Şehit uzman çavuşun annesi 61 yaşındaki Münevver As ile üç erkek kardeşi taziyeleri kabul ederken, Koçarlılar da şehit evine akın etti. 2 yaşında İrem adlı bir kızı olan şehit uzman çavuşun, eşi 32 yaşındaki Hatice As'ın da Koçarlı'da bugün ikindi namazının ardından düzenleneceği belirtilen cenaze törenine katılacağı bildirildi.


Ragıp As'ın 18 yıl önce askerliğini Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde komando olarak yaptığı, başarıları nedeniyle tezkere aldıktan sonra gönderilen davet mektubuna olumlu yanıt vererek, 6 aylık eğitimle uzman çavuş olarak göreve başladığı öğrenildi.


‘TÜRK BAYRAĞI ASTIĞI İÇİN TEHDİT EDİLMİŞ’


Acılı dayı Erol Saçan, şehit uzman çavuş As'ın daha önce Ankara, İstanbul ve Marmaris'te görev aldığını, 5 yıldır da Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bulunduğunu anlatırken, “Yeğenim Yüksekova'da 3 uzman çavuş arkadaşı ile birlikte üç katlı bir binada kalıyordu. Geçen aylarda orada yaşanan bir dersanedeki bombalı patlamanın ardından balkonlarına Türk bayrağı asmışlar. Bunun üzerine çevreden tehdit aldıklarını söylüyordu. Ağabeylerine telefon açtığında, ‘bizi tehdit ediyorlar, bunun sonu ne olacak bilmiyorum’ demiş. Sonunda böyle hain bir patlamayla şehadete kavuşması hepimizin yüreklerini burktu” diye konuştu.


HAYALİ MARMARİS'E YERLEŞMEKTİ


5 yıllık evli şehit uzman çavuş Ragıp As'ın, tek hayalinin daha önce görev yaptığı Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne yerleşmek olduğunu söyleyen dayı Saçan, “16 yıllık uzman çavuş olan Ragıp'ın tek hayali emekli olunca Marmaris'e yerleşebilmekti. Çok tutumluydu ve Marmaris'te ev alabilmek için para biriktiriyordu. Eşi de orada yaşamayı çok istiyordu. Hatta 1 ay önce izine geldiğinde Koçarlı'da akrabaların düğününe katılıp hemen ailesi ile birlikte soluğu Marmaris'te aldı. Orayı çok seviyordu. Ama yerleşmek kısmet olmadı” dedi.


Şehit Ragıp As'ın 2 yıl önce de yıllık izin için Koçarlı'ya geldiğinde kalp krizi sonucu babası 65 yaşındaki Kadir As'ı kaybettiği öğrenildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:32:56
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 15:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?