31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Biyofizik kongresi başladı

22. ULUSAL BİYOFİZİK KONGRESİ AYDIN’DA BAŞLADI

Aydın’da 3 gün sürecek olan ‘22. Ulusal Biyofizik Kongresi’ Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı.

Kongrenin açışına Vali Hüseyin Avni Coş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Prof. Dr. Mustafa Altınışık ve düzenleme kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreni, müzik dinletisinin ardından Kongre Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinçer Bilgin’in açış konuşması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Kongrenin başarılı geçmesini dileyen Vali Coş da,“Çok değerli misafirler hepiniz ilimiz Aydını hoş geldiniz çok önemli olan bir bilim dalı olan Biyofizik alanında düzenlenen bu kongrenin hayırlı ve uğurlu olmasını ve bilim dalındaki çalışmalara katkı sağlamasını temenni ediyorum. Aydın Ülkemizin en güzel ve en gelişmiş illerinden bir tanesidir. İlimizin ekonomik yapısı içinde turizmde çok önemlidir. Antalya ve Muğla’dan sonra turizm alanında en fazla girdiyi sağlayan üçüncü ildir. Aydının pozitif potansiyelini ve imkanlarını daha da geliştirmek için üzerinde çalıştığımız alanlardan bir tanesi de kongre merkezlerinin geliştirilmesidir. Bu alanda özellikle Kuşadası’nda inşaatı devam eden kongre merkezi çalışmamız var, Türkiye’nin en büyük kongre merkezi olacak ve Avrupa’nın da ilk üçü arasına girecek aynı anda, altı farklı salonda onbin kişinin kongre yapabileceği bir merkez olacak. Bu merkezin 2011 yılında faaliyete geçmesi için gayret sarf ediyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda Biyofizik alanındaki Kongrelerimizi bu merkezimde yaparız. Biyofizik alanında araştırma yapan bilim adamlarını, öğretim görevlilerini ve öğrencilerini sevgiyle saygıyla selamlıyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardın emeği geçenlere plaket ve takdir belgeleri sunularak, folklor gösterileriyle son buldu.

22. ULUSAL BİYOFİZİK KONGRESİ AYDIN’DA BAŞLADI
22. ULUSAL BİYOFİZİK KONGRESİ AYDIN’DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 17:42:00
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 17:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?