20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Bize iftira atıyorlar!

DOKTOR SİBEL’İN İNTİHARININ ARDINDAN

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, “Sendika-siyaset ilişkisini demokratik kuralların dışına taşıyan bu zihniyetin trajik bir intihar girişiminden siyasi nemalanma sağlamaya çalışmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

29 Nisan 2010 Perşembe günü Söke’ye bağlı Sarıkemer beldesinde intihar eden ve geride iki engelli çocuk bırakan Dr. Sibel Demirbilek’in tüm sağlık çalışanlarını üzdüğünü ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Engelliler Haftasına girdiğimiz bir günde, geride geride iki çaresiz evlat bırakan hekim arkadaşımızın intiharının üzüntüsünü yaşadığımız bir süreçte, maalesef insanlıktan nasibini almamış, sendikacılığın, siyasetin anlamını yitirdiği ölüm gerçeği karşısında dahi insafsızlığı elinden bırakmayan çevrelerin kirli saldırılarına maruz kalmış bulunmaktayız. Basın açıklamamıza geçmeden önce, aramızdan trajik bir şekilde ayrılan Dr. Sibel Demirbilek’e rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” diye konuştu.

Dr. Demirbilek’in cenaze töreninde ahlaksızca saldırılar yapıldığını iddia eden Karaer, bu nedenle bir açıklama yapmak zorunda kaldıklarını savunarak, “Son günlerde bu çevrelerin sadece ilimizde değil, çeşitli illerde sendikamıza yönelik ardı arkası kesilmeyen iftira furyası yürütmektedirler. İlimizde de benzer bir iftira kampanyası başlatan malum çevreler, Dr. Sibel Demirbilek’i kendi siyasi görüşünde olduğu, Sağlık-Sen’den ayrılarak Türk Sağlık-Sen’e üye olduğu için sürekli ve zorunlu olarak geçici görevlendirmelere tabi tutulduğu iftirasını atmışlardır. Dr. Sibel Demirbilek’in kendi isteği ile geçici görevlere gönderildiğini açıklamıştır. Tamamen kendi talep dilekçeleri görev yeri değişen Dr. Sibel Demirbilek, 2003-2006 yılları arasında sendikamızın üyesidir. 2006 yılında Sağlık-Sen’den istifa etmiş, 2008 yılında yeniden sendikamıza üye olmuştur. Kayıtlarımıza göre Dr. Sibel Demirbilek’in sendikamızdan istifa tarihi 16 Mart 2009’dur” diye konuştu.

Demirbilek’in intiharının ardından siyasiler, sendika ve odalar tarafından ortaya atılan iddiaların gerçekle ilişkisinin bulunmadığını öne süren Karaer, şunları söyledi: “Sendika-siyaset ilişkisini demokratik kuralların dışına taşıyan bu zihniyetin gerek trajik bir intihar girişiminden siyasi nemalanma sağlama girişimini, gerekse sendikamıza ve sağlık müdürlüğüne yönelik iftiralarını şiddetle kınıyoruz. Bu iftiraların hesabının hukuk yoluyla sorulacağını ve suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyoruz. Şu bilinmelidir ki; Sağlık-Sen, sadece yaptığı hizmetlerle çalışanların teveccühüne mazhar olan bir sendikadır. Yıllarca siyasal baskılar Büyümesinin altında yatan temel neden de budur. Sağlık-Sen’in sendikal vizyonunu kendi sendikal çalışmalarıyla karıştıranlar, iki özürlü masum evladımızı geride bırakıp intihar eden değerli görev arkadaşımızın cenazesine siyaset karıştıracak kadar seviyesizleşmişlerdir. Maalesef bizler de böylesi talihsiz ve trajik bir olayı sendikamıza atılan iftiralar nedeniyle konuşmak durumunda kaldık”

DOKTOR SİBEL’İN İNTİHARININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:11:00
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?