20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Boğa güreşlerine yoğun ilgi

Ege Bölgesi’nin vazgeçilmez yaz eğlenceleri arasında yer alan boğa güreşlerinin bu hafta sonundaki adresi Aydın’ın Umurlu Beldesi oldu.

45 derece sıcak altında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Umurlu Boğa Güreşi Festivalinde arenada rakibinden kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Aşırı sıcağa rağmen pehlivan boğalar kıran kırana güreşti.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un da izlediği güreşlerde rakibinden korkup kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.
Umurlu Arenasında gerçekleştirilen güreşlere Aydın ve ilçelerinin yanı sıra Muğla ve İzmir’den yaklaşık 130 boğa katıldı. Bugün Türkiye’de en yüksek sıcaklığın hissedildiği ilin Aydın olmasına rağmen Aydınlı güreş severler Umurlu Boğa Güreşine yoğun ilgi gösterdiler.

Sabah erken saatlerde başlayan güreşlerde 45 derece sıcağa rağmen rakipleriyle güzel güreşen boğalar izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Rakiplerinden kaçan boğalar ise arena içerisindeki orta hakemlere ve boğa sahiplerine zor anlar yaşattılar.

Öğle saatlerinde Umurlu arenasına gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem uzun süre güreşleri izlediler. Güreşleri heyecanla protokol tribününden takip eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, boğa güreşlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Akşam saatlerine kadar devam eden Umurlu 2. Boğa Güreşlerine Vali Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem dışında Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, Köşk AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Alim Yavaş ve yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Bu geleneklerin yaşatılmasının önenme değinen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın’da ilk defa katılığı boğa güreşi şenliklerini oldukça heyecanlı bulduğunu belirterek “Bu tür faaliyetlerle hem boğacılarımız heyecanlanıyor, hem de ilin ve beldenin tanıtımı yapılıyor. Başta Umurlu Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?