31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Boylu seçimlerden birinci çıktı

ŞÜKRÜ BOYLU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI

Adnan Menderes Üniversitesi'nde ADÜ) yeni dönem görev yapacak olan rektörü belirmede ilk adım olan ‘Rektör Adayı Belirleme Seçiminde' mevcut Rektör Şükrü Boylu 130 oy alarak birinci oldu. 122 oyla Sema Başak’ın ikinci olduğu seçimlerde 101 oy ile Mustafa Birincioğlu üçüncü, 77 oy ile Gökhan Erpek dördüncü, 55 oy ile Osman Kaya beşinci ve 1 oy ile Mustafa Altınışık altıncı oldu.

YÖK tarafından belirlenen sınav takvimine göre ADÜ'deki rektörlük yarışının ilk ayağı olan ‘Rektör Adayı Belirleme Seçimi' ADÜ Merkez Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde yapıldı. 517 profesör, doçent ve yardımcı doçentin oy kullandığı seçimlerde salt çoğunluğun sağlanmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'ndeki Meandros Salonu'nda yapılan seçimlerin sonuçlanmasının ardından önce oylar sayıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde daha önce adaylıklarını açıklayan, Prof. Dr. Şükrü Boylu, Prof. Dr. Sema Başak, Prof. Dr. Gökhan Erpek, Prof. Dr. Osman Kaya, Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu seçime gitti. YÖK'e 6. bir isim bildirilmesi gerektiğinden, 5 adayın ortak kararı ile ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Mustafa Altınışık 6. aday gösterildiği seçimlerde 517 seçmenden 491’i oy kullandı. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Şükrü Boylu 130, Sema Başak 122, Mustafa Birincioğlu 101, Gökhan Erpek 77, Osman Kaya 55, Mustafa Altınışık 1 oy aldı.

Rektör adayı belirleme seçimlerini birincilikle bitiren mevcut Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu, beklediğinden daha az oy aldığını belirterek, “Demek ki kendimizi ve projelerimizi iyi anlatamamışım. Ben daha çok oy bekliyordum. Ama hayırlısı olsun. Artık bundan sonraki aşamada projelerimizi ve amaçlarımızı YÖK’e anlatacağız. Seçim çok seviyeli bir şekilde geçti. Bu ortamın oluşmasında katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Seçimleri ikinci sırada bitiren Sema Başak ise sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Üniversitemizin şehirle bütünleşmeye ihtiyacı var. İnşallah bu aşamadan sonra halkla bütünleşmek için çaba harcanır. Gerek projelerle, gerekse sosyal faaliyetlerle üniversitemizi şehirle bütünleştirmeliyiz. Rektörlüğe kim gelirse gelsin bunun için çalışmalı” şeklinde konuştu.

Seçimleri üçüncü sırada tamamlayan Mustafa Birincioğlu ise “Bu aşamadan sonra YÖK’e projelerimizi anlatacağız. Seçimler güzel bir atmosferde geçti. Her şeyin hayırlısı olsun” dedi.

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından adaylar birlikte basın mensuplarına fotoğraf çektirip birbirlerini tebrik ettiler. Salonda bulunan öğretim üyeleri ise Rektör Şükrü Boylu’yu seçimlerde birinci olmasından dolayı kutladılar.

ŞÜKRÜ BOYLU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI
ŞÜKRÜ BOYLU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI
ŞÜKRÜ BOYLU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI
ŞÜKRÜ BOYLU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI
ŞÜKRÜ BOYLU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 17:00:05
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 17:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?