19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Bozdoğan'da kuyu faciası

Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Pınarlı köyünde bir kuyudaki motoru tamir etmek isteyen 2 kişi, zehirlenerek hayatını kaybetti.


Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Pınarlı köyü Koçabahçe mevkiinde bulunan su kuyusunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Pınarlı köyü sakinlerinden Hüseyin Çınar (45) ile Asım Sıdar (36), kuyudaki suyun yükselmesi nedeniyle su altında kalan ve arıza yapan motoru tamir etmek amacıyla kuyuya indi. Bir müddet kuyuda kaldıktan sonra 2 şahsın da bayılarak suya düştüklerini gören Asım Sıdar'ın kardeşi İsmail Sıdar, olayı köylülere haber verdi. Köylülerin de yardımı ile beline bağladığı halatla kardeşi ve köylüsünü kurtarmak için kuyuya inen İsmail Sıdar da zehirlenerek baygınlık geçirdi.

Kuyunun başında bekleyen köylüler, baygınlık geçiren İsmail Sıdar'ı hemen yukarı çekip kurtardı. Çevredekiler tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Sıdar ayakta tedavi edilirken, Hüseyin Çınar ve Asım Sıdar'ın kuyudaki gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği bildirildi. Kuyudaki cesetlerin çıkarılması amacıyla jandarma ve Sivil zavunma ekiplerinden yardım istendi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 03:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?