31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Bu başarı bizim!

AK PARTİ’Lİ ERDEM PKK OPERASYONLARINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, PKK terör örgütünün geçmişte Avrupa’da himaye altında olduğunu anımsatarak “Son dönemde yapılan operasyonlar AK Parti Hükümeti'nin kararlı, akılcı, Türkiye'nin büyüklüğüne inanan politikaları sonucu elde edilmiştir” dedi.

PKK terör örgütüne Avrupa’da indirilen darbelere değinen Mehmet Erdem, “Demokrasi Açılımı süresince PKK terör örgütü başta olmak üzere terör örgütlerinin tümü ile mücadele kararlılıkla sürecektir demiştik. Özellikle PKK'nın dış bağlantılarının ve maddi kaynaklarının hortumlarının kesileceğini Sayın Başbakanımız belirtmişti. Avrupa'da önce İtalya, ardından Fransa'da yapılan operasyonlarla iyice köşeye sıkışan PKK en büyük darbeyi Belçika'da aldı. MİT’in verdiği bilgiler ışığında Fransız ve Almanların işbirliğiyle Belçika Polisi'nin yaptığı operasyonla Roj TV binası ile PKK Kongre-Gel örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen çok sayıda ev ve işyeri arandı. Örgütün Avrupa sorumlusu Remzi Kartal ile kasası olarak bilinen Zübeyir Aydar'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine konmuştur. Bu arada örgütün arşivinin önemli bir bölümü de ele geçmiştir” diye konuştu.

“Türk emniyet teşkilatıyla ile bilgi paylaşımı yapan Belçika polisi ele geçirilen belgelerin incelenmesi hususunda Türk emniyetinden yardım istemiştir” diyen Erdem, şunları söyledi: “Türk emniyetinden uzmanlar Belçika'ya gidecektir. Bu arşivlerin incelenmesi sonucu PKK'nın başta uyuşturucu trafiği olmak üzere tüm para kaynaklarının ve bağlantılı kişilerin ortaya çıkarılması umut edilmektedir. Bu operasyonları gerçekleştirilmesine vesile olan emniyet kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin etkin, kararlı ve özgüvenli dış politika anlayışı sonucu Avrupa ülkelerinde bu operasyonlar yapılmaktadır. Geçmişte Avrupa'da bu tip operasyonlar yaşanmadığı gibi PKK terör örgütü adeta himaye altında idi. Bu başarı AK Parti Hükümeti'nin kararlı, akılcı, Türkiye'nin büyüklüğüne inanan politikaları sonucu elde edilmiştir. Terör belasından kurtulmuş, Milli birlik ve kardeşliği tam olarak tesis etmiş, ekonomik kalkınmasını tamamlamış Büyük Türkiye'ye hep birlikte çalışarak ulaşacağız”

PKK MAYIN DÖŞÜYOR

PKK’nın mayın döşeme işlemlerine devam ettiğini savunan Erdem, “Geçtiğimiz günlerde yola döşenmiş mayınların patlaması sonucu iki erimiz şehit olmuştur. PKK uzunca süredir çok miktarda mayınları bölgeye döşemiştir. Önümüzdeki Süreçte terör sonlandırılsa da bu mayınlar önemli bir sorun olacaktır. İki şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:22:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?