18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Bu mu Aydın'ın özlemi?

DSP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Aydın Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirerek, "Sayın Baykal'ı bir kez daha destekleyerek bu kez de sessiz kalacak mısınız?" dedi.

Önder Aksakal, CHP'yi AK Parti'nin çalışmalarına çanak tutmakla suçladı. CHP Lideri Deniz Baykal'ın açıklamalarını üzülerek dinlediklerini belirten Önder Aksakal, şöyle konuştu: "Sayın Baykal, 29 Mart seçimleri sonucunda AK Parti'nin yüzde 52'nin altında oy alması durumunda başarısız olacağını söylüyor. Ebedi muhalefet partisinin lideri böyle diyorsa bir sebebi var. Atatürk'ün partisi CHP seçmenlerine din ile devlet işlerini ayrı tutacağını taahhüt ediyordu. Ama Baykal'ın partisi CHP ise tam tersine çarşaf, tesettür ve her mahalleye bir Kur'an Kursu vaat ediyor. Sayın Baykal'ı bir kez daha destekleyerek bu kez de sessiz kalacak mısınız?"

CHP'nin Aydın adayı Özlem Çerçioğlu'nun Aydınlılar tarafından 2007'de Türk kadınına yakışır şekilde yolsuzlukla, işsizlikle mücadele etmesi için parlamentoya gönderildiğini savunan Aksakal, şunları söyledi: "Biz Sayın Özlem Çerçioğlu'nu meclise, Aydın'ın üzerine bir kabus gibi çökmüş olan üretimsizlik ve işsizliğin çözülmesi yolunda mesai harcaması için, devletin bölgesel kalkınma adına verdiği teşvik uygulamalarının içine Aydın'ımızın da alınması için göndermiştik."

Özlem Çerçioğlu'nun ise tamamen tersi bir tutum içine girdiğini anlatan Aksakal, sözlerine şöyle devam etti: "Ama o ne yaptı, cefakar Türk kadınının kara çarşafın içinde kalmasına artık sessiz kalan ve hatta ona rozet takan zihniyeti şakşaklamayı tercih etti. Baktı ki Ankara'da işler öyle karşıdan bakıldığı gibi kolay değil, en iyisi Aydın'a Belediye Başkanı olmayı deneyeyim, tutarsa iyi tutmazsa zaten milletvekiliyim. AK Parti oyunu yüzde 52'ye çıkarırsa o dillerinden düşürmedikleri 'Atatürk'ün partisinde' kılık kıyafet kanunu ayaklar altında sürünse de giderim Baykal'ı şakşaklamaya devam ederim dedi. Bu mu Aydın'ın özlemi? Tabii ki hayır. Aydın'ın özlemi bu değil. Sizlere şu kadarını söyleyebilirim. Bu olsa olsa Tayyip'in özlemidir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin doyran IP: 94.120.71.xxx Tarih : 12.03.2009 21:52:45

cesur ,samımı ve durust sözlerınız ıcın kutlarım.Artık uyanmanın zamanı geldı de gecıyor dıyorsanız bu yazıyı dıkkatlıce okuyup kişileri iyice tanıyıp ona göre oy veriniz.Sizi kutluyorum.Yüreğinize sağlık....