30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Bu vahşet bitsin'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, İsrail’in Gazze’de günlerdir sürdürdüğü, aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 900’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği saldırıları kınadı.

İsrail’in Gazze’ye önce havadan ve daha sonra da karadan saldırdığını hatırlatan Hakkı Aslan, tüm dünyanın göz önünde sürdürülen saldırıların bir an önce durulmasını istedi. İsrail’in saldırılarla insan haklarını ihlal ettiğini savunan Aslan, “Yaklaşık 20 gündür televizyonları açtığımızda ve gazetelerin sayfalarına baktığımızda yüreklerimizi yakan, içimizi kanatan manzaralar görüyoruz. İsrail saldırılarında bu güne kadar 900’ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Kadın-erkek ve çoluk çocuk ayrımı gözetmeyen İsrail, saldırılarını sürdürüyor. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan hava ve kara harekâtı nedeni ile üzüntü duyduğumuzu, bu vahşetin bir an önce bitmesini canı gönülden istiyoruz. Başbakanımızın ve Türkiye’nin barış çabalarına, Dünya ülkeleri gerek AB Ülkeleri katkıda bulunmaları gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Filistin’de devam eden saldırılarda hayatını kaybeden insanların yakınlarına başsağlığı dileyen Aslan, şöyle konuştu: “İnsanları tarihte derin acılar yaşamış olan bu İsrail devleti, özellikle herkesten daha çok saygı duyması gerekirken bu vahşeti yapmış olması gerçekten düşündürücüdür. İnsan hayatının özellikle çocukların, kadınların, yaşlıların hayatının ne kadar değerli olduğunu hakkın, hukukun, birlikte yaşama kültürünün ne kadar önemli olduğunu en çokta tarihte acı günler yaşamış bu milletin bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yıllardır abluka altında tutulan ve en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan bu insanlar varlık- yokluk sorunu ile karşı karşıya gelmiş durumdadır. İnsanlık dışı bu saldırıları AK Parti Merkez İlçe olarak kınıyor ve diyoruz ki insanlar ölmesin. Çocuklar katledilmesin ve bu vahşet bitsin diyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?