31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Bu vicdana sığmaz!

AYDIN’DA AŞEVİ TARTIŞMALARI

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şov yapma peşinde değil, fakir fukaranın rızkının peşinde olduklarını belirtti.

Vali Coş’un “Alanda belediyenin hiçbir yetkisi yok” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Başkan Çerçioğlu, “Vali Bey yanlış bilgilendirilmiş her halde. Madem bizim orada yetkimiz yok, o zaman defterdarlık alan hakkında neden bizimle yazışma yapmış. Defterdarlık adına yapılan bütün yazışmaların altında Vali Yardımcısı Bestami Alkan’ın imzası bulunuyor. Bahse konu alan üzerindeki binalar Aydın Belediyesine ait” dedi.

Günlerdir tartışmalara neden olan arazi üzerindeki binalarda faaliyet gösteren aşevinin geçtiğimiz yıl yapılan denetlemelerde görülmediği yolundaki iddialara da cevap veren Başkan Çerçioğlu, “Orada bir yıldan beri aşevi faaliyet gösteriyor. Bir yıldır oradan bin 125 kişiye yemek çıkıyor. Alanın önü ise düğün salonu olarak kullanılıyor. Alanın kiralandığı dernek belediyemiz memurlarının derneği. Ve bu dernek belediyemizin hiçbir ihalesine de girmemiştir. O alan üzerindeki esas mücadelemiz aşevinin kaldırılmak istenmesi. Hiç kimse fakir fukaranın rızkına engellemeye kalkmasın. Ramazan ayı öncesi fakir fukaraya giden yemeğin pişmesine hiç kimse engel olmasın. Bu vicdana sığmaz. Aydın halkının beklentisi Ramazan ayında bu hizmetin devam etmesidir. Allah aşkına görüyorsunuz biz neyi tartışıyoruz, bumudur tartışmamız. Milletin karnı aç, millet yoksul. Fakire, düşküne, muhtaca verilen bir tas yemek mi çok görülüyor. Verdiğimiz bir tas yemeğe engellemek istiyorlar. Hiçbir Aydınlı fakirin fukaranın üzerinden şov yapmaz. Biz burada fakir fukaranın peşindeyiz. Sayın valimizin de fakir fukaranın yanında olacağı kanaatindeyim” ifadesini kullandı.

Yeni yapılmakta olan aşevi inşaatının tamamlandığını ince işleri içinde önümüzdeki hafta ihaleye çıkacaklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Biz bahse konu alanı zaten buradaki işlemlerimiz tamamlanır tamamlanmaz boşaltacağız. Şimdilik yemek fabrikamızın hiç ihaleye çıkmadan birçok işini hallettik. Yemek fabrikamızda soğuk hava deposu, erzak deposu, bulaşıkhane, yemekhane çalışan odaları, idari odaları bulunuyor. Yemek fabrikasının ince işleri için önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Ve inşallah 90 gün sonra fakir fukaraları buradan yemek çıkaracağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 10:38:01
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 10:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?