20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Bunlar beyhude çabalardır!

BAKAN EKER'DEN MAÇ VE ERMENİ TASARISI YORUMU

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Amerika ve İsveç'te kabul edilen 'Soykırım Tasarısıyla' ilgili olarak, "Bu tür kararlarla Türkiye Cumhuriyeti üzerinde baskı kurulması mümkün değildir" dedi.

Aydın programı kapsamında Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret eden Bakan Eker, merasim mangası tarafından karşılandı, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Bakan Eker'e ziyareti sırasında AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay da eşlik etti.

Ziyarette Bakan Eker'e, Aydın'da devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Coş, Çine ve İkizdere barajlarının su tutma aşamasına geldiğini belirtti. İkizdere'de 55 aileye yapılacak kira yardımının ardından tahliye işleminin gerçekleştirileceğini açıklayan Coş, Dandalaz Barajı'nda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TARIM KENTİ

Aydın'ın önemli bir tarım kenti olduğuna işaret eden Bakan Eker de, sabah saatlerinde ziraat odaları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri yaklaşık 3 saatlik toplantıda Aydın'ın tarım ve sanayisinin tüm sorunlarını masaya yatırdıklarını anlattı.

ERMENİ KARARLARINI TANIMIYORUZ

Gazetecilerin "Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısının" ABD Dış İlişkiler Komitesi'nden çıkması ve İsveç Parlamentosu tarafından kabul edilmesiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Eker, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bu konuyla ilgili hükümetin ve devletin görüşlerini ifade ettiklerini hatırlatarak, "İsveç Parlamentosu'nda aldığı, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden de çıkan Ermenilerle ilgili kararı kabul etmiyoruz. Ermeni kararlarını tanımıyoruz. Bu tür kararlarla Türkiye Cumhuriyeti üzerinde baskı kurulması mümkün değildir. Bunlar beyhude çabalardır" dedi.

FUTBOLA BAŞKA ŞEYLER KARIŞTIRMAYIN

Bakan Eker, Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında oynanırken yarım kalan futbol karşılaşması ile ilgili soru üzerine, futbolun içine başka olayların karıştırılmasının doğru olmadığını savundu.

Futbolun çok centilmence oynanması gereken bir spor dalı olduğuna işaret eden Bakan Eker, şunları söyledi: "Herkesin, bütün taraftarların nerede olursa olsun bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Bursa Stadı'nda Diyarbakırspor Bursa'ya gittiğinde atılan sloganlar, yapılan konuşmalar ne kadar yanlış idiyse; Diyarbakırspor Stadyumu'nda yapılan gösterilerde o kadar yanlıştır. İkisi de yanlış ikisi de doğru değil. Bu tür olayları tasvip etmek mümkün değildir."

Eker'e ziyaretin anısına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından Aydın inciri hediye edildi. Bakan Eker, daha sonra AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından başlatılan Siyaset Akademi'sinin açılış törenine katıldı. Tören basına kapalı gerçekleştirildi.

BAKAN EKER'DEN MAÇ VE ERMENİ TASARISI YORUMU
BAKAN EKER'DEN MAÇ VE ERMENİ TASARISI YORUMU
BAKAN EKER'DEN MAÇ VE ERMENİ TASARISI YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 17:17:03
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 20:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?