30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Bürokrasi başkanı da bezdirdi

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Türkiye'de yaşanan bürokratik engeller nedeniyle birçok hizmetin vatandaşa geç yansıdığını söyledi. Aydın'da her hafta düzenlediği mahalle toplantılarında halka seslenen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bürokrasi sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yaklaşık 4 yıldır mücadele verdiğini ancak tam anlamıyla başarılı olamadığını kaydetti.

Ortekin, "Seçilmeden önce yapacağım tüm hizmetler için tarih belirterek söz verdim. Verdiğim her sözün arkasındayım. Ancak bürokratik engeller nedeniyle bazı hizmetlerim geciktiği için tüm Aydın halkından özür diliyorum" dedi.

Seçildikten sonra makam kapısını ve telefonunu zorunlu haller dışında hiç kapatmadığını ifade eden Başkan Ortekin, "Yönetişim kavramını tam manasıyla uygulamak amacıyla her hafta bir mahallede toplantı yapıyorum. Vatandaşların sorunlarını dinliyorum. Çağdaş belediyecilik anlayışının gerektirdiği koşulları bir bir yerine getirmekteyiz. Bundan sonra vatandaşları belediyeye değil, belediyeyi halkın ayağına götüreceğiz. Aydın'daki her mahallede vezne ve irtibat bürosu oluşturacağız. Bu işin yüzde 50'sini yıl sonuna kadar tamamlayarak, yaşanan bürokrasiyi azaltacağız. Maalesef Türkiye'de insanların zamanının büyük bir kısmı resmi dairelerde sıra beklemekle geçiyor. Yatırımcıların birçok projesi de ödenek olsa bile imza beklediği için gerçekleşemiyor. Bana göre Türkiye'nin en büyük sorunları arasında gelen bürokrasi sorununu çözmek için Aydın'da ciddi bir çalışma başlattık. İnsanların bürokratların önünde el pençe beklemesine son vermediğimiz müddetçe ilerlememiz mümkün değil. Aydın Belediyesi'nde başta ben olmak üzere vatandaşın ulaşamadığı kimse kalmayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 13:28:58
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 12:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?