31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Büyük Menderes taştı

BÜYÜK MENDERES NEHRİ TAŞTI

Son yağışlarla birlikte taşan Büyük Menderes Nehri Söke-Bağarası Karayolunu sular altında bırakırken; karayolu dün gece saat 24.00-08.00 arasında geçici olarak araç trafiğine kapatıldı.

Bir yandan aşırı yağışlar bir yandan Menderes’in doğduğu Afyonkarahisar ve çevreden gelen kar suları ile kabaran Büyük Menderes Nehri Söke Ovasını bir kez daha sular altında bıraktı. Büyük Menderes Nehrinde akşam saatlerinde su seviyesi 6 metre 20 cm’ye ulaşınca, taşkın kaçınılmaz oldu. Söke-Bağarası karayolu sular altında kaldı bir süre trafiğe kapatıldı. Söke Ovası Sulama Birliği ve Karayolları Ekipleri önlem için yol kenarlarına toprak yığarken; Söke Ovası’ndaki taşkın yetkili birimlerin gözünü Söke’ye çevirdi.

Söke Ovası sular altında kalırken, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer gelişmeleri yakından takip ediyor. Gece saatlerinde araç trafiğine kapatılan Söke-Bağarası Karayolu’nun sabah saat 08.00 de yeniden ulaşıma açıldığını söyleyen Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, gece saatlerinden bu yana su seviyesinde düşme olduğunu söyledi. Sabah saatlerinde ulaşımın kontrollü olarak açıldığını belirten Kaymakam Demirezer, DSİ, Sulama Birliği ve Karayolları gibi kurumlarla sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi. Kaymakam Mehmet Demirezer, şu ana kadar taşkın ile ilgili herhangi bir üzücü olay yaşanmadığını sözlerine ekledi.

SÖKE OVASI SULAMA BİRLİĞİ TETİKTE

Büyük Menderesin taşması ile Bağarası, Kalçık, Karaatlı, Burunköy, Akçakaya, Nalbantlar ovalarının büyük bölümü su altında kaldı. Menderes’in güney kısmında bulunan Söke Ovası’nda su seviyesi giderek yükselirken, birçok buğday ekili arazi sular altında kaldı. Söke Ovası Sulama Birliği ekipleri taşkın nedeniyle adeta tetikte beklerken, gelişmeleri de yakından takip ediyor. Gece saatlerinde Söke-Bağarası karayoluna müdahale eden Sulama Birliği ekipleri, Cuma akşamı da taşan ve tehlike yaratan Sarıçay’â müdahale etmişlerdi.

Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız; “Ekiplerimizi her hangi bir müdehale için hazır bekliyor. Bazı settelerde zayıf olan noktalara takviye yapıldı. Sarıçay’da tehlike yok ancak Söke Ovası’nın büyük bölümü sular altında kaldı” dedi.

BÜYÜK MENDERES NEHRİ TAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:20:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 14:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?