20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Buzlar eridi gerilim sona erdi

AKŞİT BUZLARI ERİTTİ AYDIN’DA GERİLİM SONA ERDİ

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit’in girişimleri sonucu Vali Hüseyin Avni Coş ile Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasındaki gerginliğin sona ermesi, iş ve siyaset dünyasını rahatlattı.

Aydınlı biri olarak, Vali Hüseyin Avni Coş, Başkan Çerçioğlu ile görüştüğünü belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, “Aydın’ın iki yöneticisinin arasının açık olması doğru değildi. Biz de bu yanlışı düzeltmek için ağabeylik yaptık. Sağ olsunlar her ikisi de olgunca davrandı ve herhangi bir sorun kalmadı” dedi.

“NAZAR DEĞDİ”

Bilindiği gibi Aydın’da 29 Haziran 2009 günü göreve başlayan Vali Hüseyin Avni Coş ile Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bir çok projede birlikte olmaları, hatta dini ve milli günlerde bile çarşı ve pazara birlikte çıkıp halkla bayramlaşmaları Aydınlıları sevindirmişti. Her zaman diyalog içinde olan iki yöneticinin arası 17 Temmuz 2010 günü yaşanan pankart krizinin ardından açıldı. Daha sonra her iki tarafın karşılıklı açıklamaları ile Demokrasi’nin kalesi unvanına sahip Aydın’da Vali ve Belediye Başkanının arası açıldı. Kısa sürede yereldeki bu sorun ülke genelinde de herkesin diline düşünce Aydınlılar durumdan rahatsız olmaya başladı.

Aydın’ın bir çok sorununa el atan Aydın Esnaf Odalarının 32 yıllık Başkanı Hulusi Akşit’in, Ramazan Bayramı öncesi yaptığı ağabeylikle sorun tamamen çözülmüş oldu. Herkesin tek amacının Aydın’a hizmet olduğunu ve yöneticilerin birbirleri ile kırgın olma lüksü olmadığını kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, “Ben görevimi yaptım. Biri kardeşim gibi, diğeri de kızım gibi. İkisiyle de bir araya gelip yaşananları değerlenirdik. Görüşmede tansiyon hiç yüksek değildi. İkisinin de dün yaşananları konuşmaması ve unutması gerekir. Dün konuşulursa işin içinden çıkamayız. Bu nedenle yarınları konuşmamız gerektiğini söyledik. Sayın Valimiz görüşmede bir idareci gibi davrandı, Belediye Başkanı Özlem Hanım da bir belediye başkanı gibi davrandı. Aydın’daki bu sorunu çözdük. Sorunun nedenleri görüşüldü. Biri siyasetçi olduğu için bazı şeyleri yapmak zorunda olduğunu belirtip, diğeri de bir idareci olduğunu bazı yaptırımları da hayata sokmak zorunda olduğunu dile getirdi. Siyasetçi konumu gereği bazı yerlerde idarecileri eleştirebilir, idareci de eleştirilere açık olacak. Alınganlık yapmayacak. Bütün bunları yaptık. İdareci kolay yetişmiyor. Benim binlerce üyem var, hepside beni seviyor mu? Sevmiyor. Ben onları seviyorum, idare ediyorum. Aydın’ın iki yöneticisinin arası açık olması doğru değildi. Biz de bu yanlışı düzeltmek için bir ağabeylik yaptık” dedi.

ÖZEL GÖRÜŞMEDE ALINAN KARARLAR

Her iki yönetici de Aydın’ın huzur ve sükunetinin korunmasından yana olacak ve bunun için ikili birlik ve beraberlik içinde olacak. Her iki yönetici de bundan sonra basın aracılığı değil bizzat karşılıklı görüşüp konuşacak. Yöneticiler bu birlik ve beraberliği vatandaşa da yansıtacak. İdarecilikte küskünlük, dargınlık ve duygusallığa yer verilmeyecek.

AKŞİT BUZLARI ERİTTİ AYDIN’DA GERİLİM SONA ERDİ
AKŞİT BUZLARI ERİTTİ AYDIN’DA GERİLİM SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 15:31:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 19:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?