31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Cahit Sıtkı Tarancı anıldı

CAHİT SITKI TARANCI AYDIN’DA ANILDI

Cahit Sıtkı Tarancı, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından doğumunun 100. yıldönümünde anıldı.

Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Aydın Vali Yardımcısı B. Bestami Alkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Muhsin Özen, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü ile çok sayıda davetli katıldı.

Aydın Belediyesi ile Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen gecede Cahit Sıtkı Tarancı’nın hayatı, sanatı ve eserleri tanıtıldı.

Gecenin açılışında konuşan Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, “Cahit Sıtkı Tarancı 35 yaşında iken, 70 yıl yaşayacağını ümit ederek 35 Yaş Şiirini yazdı. Bu şiir yazıldıktan bir yıl sonra CHP’nin düzenlediği şiir yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Tarancı, bu ödülden sonra ününü daha çok arttı ve 46 yaşında vefat etti. Bu tip etkinlikleri önümüzdeki aylarda da devam edeceğiz” dedi.

Geceye Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği’nin saz ekibi ve türkücüleri Güzin Şeker, Fatma Toprak, Selda Avcı ve Fethi Civan da söylediği türkülerle ayrıca renk kattı. Anma etkinliğinde Söke ve Aydınlı 22 şair de Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerinden okuyarak Aydın halkına zevkli ve eğlenceli dakikalar yaşattı.

CAHİT SITKI TARANCI AYDIN’DA ANILDI
CAHİT SITKI TARANCI AYDIN’DA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 09:42:01
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 09:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?