1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Çakal zihniyetliler!

AKBÜK BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRININ ARDINDAN

Evine silahlı saldırı düzenlenen Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, basın toplantısı düzenleyerek olayı kınadı.

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde, 29 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden göreve gelen Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı'nın Akbük Cumhuriyet Mahallesi Bankacılar Sitesinde bulunan evine silahlı saldırıda bulunuldu.

13 Ocak gecesi saat 12.15 sıralarında pompalı bir silah ya da tüfekle gerçekleşen saldırı sırasında eşi ile birlikte evde bulunan Erçin Sandalcı olayı yara almadan atlattı. Olaydan sonra Akbük Jandarma Komutanlığı ekibi gelerek inceleme başlattı.

Belediye Başkanı Sandalcı, Akbük Jandarma Komutanlığı'nda verdiği ifadenin ardından bugün saat 14.00 de belediye binasında bir toplantı düzenleyerek saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya; Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, CHP Akbük İlçe Başkanı Hakkı Şahin, Didim Söke İl Genel Meclis üyeleri, Didim ve Akbük Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

YALAN YANLIŞ DEDİKODULAR ÜRETİLDİ

Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, olayın dün gece saat 12.15 sıralarında meydana geldiğini belirterek "Ben kanepede uzanmış televizyon izliyordum. Büyük bir gürültü oldu, eşimi yukarıya çıkardım. Şok bir ortamdı, hemen karakolu aradım, salonda bulunduğumuz odaya bir tüfekle ateş ediliyordu. Ayakta olsak saçmalar bize isabet edebilirdi" dedi. Saçma tanelerinin evin içerisinde bulunduğunu anlatan Sandalcı, şöyle konuştu: "Adli yargı hassasiyeti sürüyor. Beldemizde bundan önce de buna benzer olaylar yaşandı. Evime yapılan silahlı saldırı bu zihniyetin ürünüdür. Aileme, eşimin bulunduğu ortama yapılan bu saldırıyı aşağılayacak kelime bulamıyorum. Çakallık zihniyetinin tarifi ve benimde kabullenmem mümkün değil. Seçim ve sonrası yalan yanlış dedikodular üretildi. Benim tek mücadele edemeyeceğim şey dedikodudur. 2014'e kadar canımıza bundan daha büyük bir kasıt olmazsa işimizin başındayız. Seçim sonucunu hâla hazmedemeyenler var, ancak kimse bizi Akbük için çalışmaktan alıkoyamaz, üç dönem daha buradayız."

CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ve CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar da olayı kınadılar.

AKBÜK BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRININ ARDINDAN
AKBÜK BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRININ ARDINDAN
AKBÜK BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 20:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?