30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Camiye ısıtma sistemi

Kuşadası’nın en eski beş camisinden biri olan Türkmen Camii’ndeki şadırvana, kış aylarında camide abdest alan vatandaşların üşümemesi için çevre dostu güneş enerjisi sistemi yapıldı.

Caminin devamlı cemaati arasında yer alan hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan çevre dostu güneş enerjisi, başta cemaat olmak üzere birçok vatandaşın takdirini topladı.
Kuşadası Türkmen Camii İmamı Halil İmren, Çevre dostu güneş enerjisi sisteminin cemaat tarafından çok olumlu karşılandığını belirterek, “Özellikle kış aylarında, cemaatin soğuk su ile abdest almaması için yine cemaat içinden hayırsever bir vatandaşımız bu çevre dostu güneş enerjisinin şadırvanın üzerine kurulmasını istedi. Artık, namaza gelen cemaat, üşümeden, abdestini camide alabilecek. Bu uygulamanın, ilçemiz diğer camilerinde de isteğe göre uygulanabileceğini düşünüyorum” dedi.


Kuşadası Türkmen Cami’sini, Kuşadası ve bölgedeki diğer camilerden farklı kılan bir başka özelliği de, jammer adını taşıyan, namaz esnasında cep telefonlarının çalmasını engelleyen, frekans bozucu bir sisteme sahip olması. sistemin, özellikle namaz sırasında çok büyük rahatlık sağladığından bahseden Türkmen Camii İmamı Halil İmren, “Frekans bozucu Jammer sistemi sayesinde, artık, namaz başladığı andan itibaren, açık unutularak çalan cep telefonu seslerinden kesinlikle etkilenmiyoruz. Bunun yanı sıra, herhangi bir bombalı saldırı olayına karşı da uyarıcı özelliği olan frekans bozucu Jammer sistemi, camii içinde bizlere birçok kolaylık sağladı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 02:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?