20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Çerçioğlu: ABD vatandaşı değilim

CHPAydın Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, İl Başkanı Tunç Aytur ile partisinin İl Binasında düzenlediği basın toplantısında hakkında yöneltilen ABD vatandaşı olduğu iddialarına cevap verdi.


Basın toplantısında kendisine ait pasaportu basın mensuplarına gösteren Özlem Çerçioğlu, “Bazı basın kuruluşlarında ABD vatandaşı olduğum iddiaları yer alıyor. Asılsız iddialara cevap vermek için buradayım. ABD’ye 2008 yılında gittiğim doğru. Ama ABD vatandaşı değilim. Yüce Meclisin bana verdiği onurlu ay yıldızlı pasaportumda 2004 yılında ABD vizesi var. ABD vatandaşı olsaydım niye Türkiye Cumhuriyetinin verdiği pasaporta vize alarak ABD’ye gittim. ABD’nin bana verdiği bu vizede uyruğum niçin Türk yazıyor. Bu tür asılsız iftiralar cezasız kalamamalı. Bu haberi yazan kişi ve basın kuruluşlarına karşı kişilik haklarıma saldırıda bulunulduğu için her türlü yasal hakkımı kullanacağım” dedi.


Bugün bazı ulusal ve yerel gazetelerde yer alan ve DP Aydın Belediye Başkan adayı İlhami Ortekin’e ait olduğu iddia edilen “Senin benim gençliğimle ne alakan var. Sen kimsin benim enerjimi hesap edeceksin. Ne haddine. Ya siyaset yap, ya da ben senin ağzını” şeklindeki beyanları da eleştiren Çerçioğlu, “Yerel seçimlerde hiç şık olmayan sözler Aydın Belediye Başkanı Ortekin tarafından havada uçuşmaktadır. Bugünkü bir gazeteyi elime aldığımda Aydın’ı bir kez daha yönetmeye aday Belediye Başkanı, Aydın’ı aynen böyle manşet ediyor. Yakışıyor mu ? Ben burada Ortekin için değil değerli eşi için çok üzülüyorum. Bunun cevabını 29 Martta vatandaşlarımızın ve kadınlarımızın vereceğine inanıyorum. Aydın bu şekilde mi ulusal basına çıkmalı. Keşke icraatları ile çıksa. Yine dün akşam bir kanalda, rakiplerine karşı hiç hoş olmayan sinkaflı sözlerde bulunuyor. Bunlar doğru mu? Ben cevabı Aydın halkına bırakıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmasını tamamlayan ve oldukça sinirli olduğu gözlenen Özlem Çerçioğlu, basın mensuplarının soru taleplerini geri çevirerek, salondan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?