30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Çerçioğlu’ndan Cumhuriyet mesajı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NUN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, cumhuriyetin yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin 86’ıncı yıldönümünün yurt genelinde kıvanç ve coşkuyla kutladığına işaret eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ülkemizin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan yaşanmaktadır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir destan yazan Türk Ulusu, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır” dedi.

“Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusun olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir” diyen Başkan Çerçioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Ulusu'nun bu ilke ve devrimleri bilinçli ve kararlı bir biçimde benimsemesi ise, ülkemizin bağımsızlığına, çağdaşlaşmasına ve kalkınmasına olan inancımızın göstergesidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize sorumluluk düşmektedir. Cumhuriyetle birlikte yaşamımıza giren demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli ve ülkemizin demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olmasının önünde duran tüm engelleri hep birlikte kaldırmalıyız. Başta laiklik olmak üzere, Devletimizin değiştirilemez nitelikteki temel ilkeleri, yolumuzu aydınlatmayı sürdürmektedir. Bu ilkeleri değiştirmeye yönelik hareketlere karşı kararlılıkla karşı durmamız gerektiğini burada bir kez daha vurgulamak istiyorum”

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 12:26:05
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 15:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?