20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Çerçioğlu'ndan Tralleis'e destek sözü

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tralleis Antik Kenti 2009 kazılarının başlandığı ilk gününde Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rafet Dinç’i ziyaret etti.

Tralleis Kazı Binası’nın kamelyasında gerçekleşen ziyarete Başkan Özlem Çerçioğlu, Kazı Başkanı Rafet Dinç ve Aydın Belediyesi Özel Kalem Müdürü İbrahim Gürdal katıldı.

Kazı Başkanı Dinç Başkan Çerçioğlu’ndan, Tralleis Kazı Evi’nin bahçe düzenlenmesinin yapılmasını, kazı ekibi için servis ve kazıdan çıkan kum ve toprakların atılması için ekipman talebinde bulundu.

Aydın’ın Belediye Başkanı olarak Tralleis kazı çalışmalarına kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Çerçioğlu, belediyenin imkanları doğrultusunda her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, “Seçim beyannamemde Aydın’ı turizm kenti yapma sözünü verdim. Bu konuda da gerekli çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz hafta Kuşadası’ndan bir heyet Aydın’a gelerek Tralleis Antik Kenti’ni ziyaret etti. Bu heyette yer alan Kuşadası Rehbeler Derneği’yle ortak yürüttüğümüz çalışmayla Tralleis’i tur programlarına aldırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar bittikten sonra bir kültür rotası oluşturarak İlimize gelen turistleri Tralleis Antik Kenti’ni, Arsenal yapısını, Şehrimizde bulunan Osmanlı dönemi yapılarını gezdirdikten sonra çarşılara yönlendirmeyi, burada Aydın mutfağını tanıtmayı ve küçük esnafa gelir kapısı açmayı hedefliyoruz” dedi.

Kazı Başkanı Rafet Dinç de, Aydın Tralleis’e gelenlerin tamamının Üçgözler’i bildiğini ama kimsenin Arsenal’i tanımadığını belirterek, şunları söyledi: “Şu anda buraya getirilen turistler Tralleis Üçgözler’i görüp gidiyorlar. Aslında bizim Arsenal yapısını ön planlama çıkarmamız lazım. Arsenal başlı başına bir olay. Çağlar boyu askeri garnizon kenti olan Tralleis’in önemli bir askeri yapısıdır. Arsenal’in bir özelliği de yaz ve kış aylarında ısı derecesinin 18 derece olmasıdır”

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 15:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metehan Metehanoğlu IP: 85.96.122.xxx Tarih : 11.07.2009 11:39:32

Sayın Özlem Başkan, Aydın'ın her sorununa duyarlılık gösteriyor. Verdiği sözü tutan ve duyarlı bir Belediye Başkanına sahip olmak, Aydın'ımız için büyük bir şanstır. Kültür ve turizm alanı da bunlardan birisi. Başkanın performansı giderek yükselecek ve bu güzel şehir layık olduğu yeri alacaktır. Yeter ki, kendisine destek verilsin...