31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

ÇETKODER’den sevgililere çağrı

ÇETKODER’DEN SEVGİLİLERE ANLAMLI ÇAĞRI

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), 14 Şubat ‘Dünya Sevgililer Günü’ öncesi sevgililere kesilmiş çiçekler yerine fidan hediye edip, dikme çağrısı yaptı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 14 Şubat Dünya Sevgililer günü dolayısıyla insanların farklı çalışma ve düşünceler içine girerek sevdiklerine hediye aldıklarını, o günü sevgisinin bir anlamı olsun maksadıyla tüketerek geçirdiğinin altını çizerek, “bu yıl farklı bir yaklaşım sergileyin” diyerek anlamlı bir çağrı yaptı.

Yurdun her yerinde yağışlardan dolayı sel felaketlerinin yaşanmakta olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Antalya’da iki vatandaşımız bir ağaca sığındı. Ağaca sarılıp çıktılar ve dalında saatlerce kurtarılmayı beklediler. Başka zaman o ağacı kimse beğenmez. Ama iki insan o ağaca çıktı ve yaşamak için gayret sarf etti. Derken biri dayanamadı sel sularına kapıldı yaşamını yitirdi. Diğeri ise o ağacın varlığı ve orada olmasından dolayı, o ağaca sığınarak kurtarılmayı bekledi ve kurtuldu. Kimse o ağacın varlığından bahsetmiyor. Kurtarılış ve kurtuluşunu söylüyor. Ama o ağaç orada olmasaydı o da ölmüştü. Bunu gözden kaçırıyorlar. Yani bakın o çalı çırpı dediğiniz, dikenli ağaç dediğiniz önemsemediğiniz o tabiattaki varlık bir can kurtardı” dedi.

“Ağaç, bitki örtüsü, doğanın kendisidir” diyen Göktaş, “Ağaçlar kuşların evidir. Tabiatta bizimle beraber yaşayan canlıların barınağıdır. Bunun yanı sıra, ağaç demek oksijen demek. Doğada bulunan her canlının bir vazifesi var. Tabiata sahip çıkmak, onların yaşamlarına saygı duymak, onları yaşatmak aslında kendimizi yaşatmak ve sevdiklerimize değer vermektir. Çünkü yaşam sevdiklerimizle anlam kazanmaktadır. Her şeyin başı sevgidir. Sevginin olduğu yerde saygı yeşerir. Saygının olduğu yerde, barış, huzur, mutluluk vardır. Lütfen doğaya, tabiat anaya sahip çıkalım” diye konuştu.

14 Şubat Dünya Sevgililer Gününde herkesin farklı bir uygulama içinde olduğuna işaret eden Göktaş, para kazanmak için çeşitli kampanyalar düzenlendiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Gelin bu sefer 14 Şubat’ta sevgilimize kendimiz ve onun için, bu beraberlikten var ise çocuklarımız için birer ağaç dikelim. Biz ÇETKODER olarak yeni yılda hazırlattığımız çam fidelerine yenilerini hazırlattık. 14 Şubat günü bu fideleri onlara vereceğiz ve toprakla buluşmasını sağlayacağız. Sizde bulunduğunuz yerde Çevre ve orman müdürlüklerine gidin çok cüzi bir para ile fide alın. Eğer oradan alamıyorsanız, 1 lira ile 5 lira arasında değişen fiyatla bu fideler piyasada satılmaktadır. Gelin sevgilinizle beraber yaşamınıza sahip çıkın”

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 12:48:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?