30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Çevreci öğrencilere ödül

Ege Orman Vakfı, Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Küresel Isınmayla Mücadelede Ormanların Rolü" konulu resim, afiş ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

Yarışmadan dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Vali Recep Yazıcıoğlı Sergi ve Kültüre Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Her yıl İzmir'de düzenlenen yarışmaların bu bölgesel şekle dönüştürülerek Aydın ve Manisa illerinde de yapıldığını Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Milli Eğitim Müdürlüklerinin aracılıyla üç ildeki tüm okullarla görüşüldüğünü söyledi. Aydın’daki ilk ve orta dereceli 750 okuldan toplam 108 eserin yarışmaya katıldığını ifade eden Gençol, “Öğrencilerimiz küresel ısınmada ormanların rolünü gerek resim, gerek afiş, gerekse kompozisyon çalışmalarına çok güzel çok anlamlı şekillerde yansıtmışlar. Mutlaka öğretmenlerden oluşan jüride eser seçiminde çok zorlandı. Ana okullarının resim, ilköğretim okullarının afiş ve liselerin kompozisyon dalında katıldıkları yarışmada dereceye giren eserler sergileniyor. Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında açılan sergimiz, vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilebilecek” dedi.


Küresel ısınma ve kuraklıkla mücadele edebilmek için mümkün olan her yere ağaç dikmesi gerektiğine değinen Belediye Başkanı İlhami Ortekin de, sadece ağaç dikmenin doğanın korunması açısından yeterli olmadığını savundu. Ağaçları korumak ve bakmanın da en az dikmek kadar önemli olduğunu savunan Ortekin, “Onun için bir en önce ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak öğrencilerimizi ve gençlerimizi ve daha sonra toplumun tüm kesimlerine ağaç sevgisini aşılamalıyız. Bu anlamda Ege Orman Vakfı ile yaptığımız ortak çalışma ile öğrencileri bu konuda teşvik etmek istedik. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz hazırladıkları birbirinden güzel eserler ile konu hakkındaki görüşlerini yansıtmaya çalıştı. Eserlere baktığımız zaman, yeni nesillerin doğanın korunmasına ve ağaçlandırmaya ne kadar önem verdiklerini görebiliyoruz. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrenciler ve sınıf öğretmenlerine ödülleri Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol tarafından verildi. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre; yarışmanın anaokulları arası resim kategorisinde Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Asya Gül, ilköğretim okulları arası afiş kategorisinde Koçarlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencisi Aslıhan Zengin ve liseler arası kompozisyon kategorisinde de Aydın Atatürk Anadolu Lisesi’nden Hümeyra Gökçin birinci oldu. 

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?