20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Cezaevinde futbol turnuvası

AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI

Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen 'Bahar Futbol Turnuvası'nda ilk karşılaşma gardiyanlar ile mahkumların kurduğu takımlar arasında yapıldı.

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi Yönetimi tarafından düzenlenen 2010 yılı Bahar Futbol Turnuvası, 2'si gardiyanların, 37'si ise mahkumların kurduğu takımlar olmak üzere 39 takımla başladı.

Cezaevi'nde bulunan halı sahada başlayan turnuvanın ilk maçında, gardiyanların kurduğu İdare takımı ile mahkumların oluşturduğu C8 Koğuşu isimli takım karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er yaparken, 50 dakika süren karşılaşmada İdare takımı, C8'i 7-3 yenmeyi başardı. Karşılaşmayı, cezaevinde kalan bazı mahkumlar da izlerken, karşılaşma sonrasında her iki takım oyuncuları hatıra fotoğrafı çektirirdi.

“CEZAEVLERİ ZİNDANCI ZİHNİYETTEN KURTULDU”

Başsavcı Ahmet Er, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaptığı açıklamada, turnuvanın 1 ay süreceğini belirterek, turnuvaya katkı veren Aydın ASKF ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Aydın Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Er, cezaevlerinin eskiden 60-100 kişilik koğuşlarda çok kötü durumda olduğunu belirterek, şu anda ise 8-10 kişilik koğuşların olduğunu söyledi. Cezaevlerinin artık birer eğitim kurumu haline geldiğini vurgulayan Er, yapılan 2,5-3 milyon TL'lik yatırımla cezaevlerine çok amaçlı salonlar ve spor sahaları yapıldığını söyledi. Er, cezaevinde kalan mahkumlara, meslek hayatının başlangıcından itibaren hep misafir olarak gördüğünü vurgulayarak, “Hasbelkader biz içeride, onlar dışarıda olabilirdi. Onları biz bir müddet burada misafir ediyoruz. O misafirliğimizde içeride vakit geçirebilmeyi sağlamak. Çünkü 24 saat bu insanları boş bırakırsak, kötü düşünceler olacak. Onlara uğraş vermek gerekir. İş atölyelerimiz var. Çok amaçlı sahamız, basketbol, voleybol ve halı sahamız var. Tabii, inşallah bu gol sesleri ile daha da güzel olacak. Cezaevlerimiz artık zindancı zihniyetten ayrıldı. Cezaevi idaremiz, gardiyanlarımız gerçekten öfke kontrolü ve stres yönetiminde çok güzel işler yaptılar. Burada görevlerini yapıyorlar. İçeridekiler de bizim misafirlerimiz. Gün gelecek, çıkacaklar” diye konuştu.

Aydın ASKF Başkanı Baki Aslantaş ise turnuvaya katılan 390 kişinin tamamına Herkes İçin Spor Federasyonu'ndan lisans çıkarttıklarını dile getirerek, “Bundan sonra bu arkadaşlarımızda Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbolcusudur. Onlarla birlikte, centilmence, dostluk ve kardeşliğin ön planda olduğu, morallerinin yüksek olduğu bir organizasyon düzenlemiş bulunuyoruz” dedi.

AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
AYDIN E TİPİ CEZAEVİ’NDE FUTBOL TURNUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 13:18:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?