18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

CHP seçim bürosuna çirkin saldırı

Kuşadası'nda Cumhuriyet Halk Partisi seçim bürosuna kimliği belirsiz 3 kişi tarafından saldırıda bulunuldu. Olayda seçim bürosu yöneticisini darp eden şahıslar, daha sonra parti bayrak ve flamalarını yırttı.

Cihan Pansiyon olarak bilinen ve CHP'nin Kuşadası, Cumhuriyet Mahallesi, Cuma Pazarı mevkiindeki seçim bürosu olarak faaliyet gösteren yere giden kimliği belirsiz 3 kişi, seçim bürosunun da yöneticiliğini yapan Cihan Pansiyon'un sahibi Cihan Altun'a seslenerek, yanlarına çağırdı.

Daha sonra Cihan Altun'u darp etmeye başlayan şahıslar, ardından da binanın etrafında bulunan CHP'ye ait bayrak ve flamaları yırttı. Saldırı sonrası CHP seçim bürosu yöneticisi Altun aldığı darbeler sonra yere yığılırken, kimliği belirsiz 3 saldırgan, beyaz renkli özel bir araca binip olay yerinden uzaklaştı. Cihan Altun, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınırken, Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Teşkilatı olayla ilgili şikayette bulundu.

CHP seçim bürosuna yapılan saldırıda yaralanan Cihan Altun, "Daha önce hiç tanımadığım 3 kişi, üst katta bulunduğum sırada binanın girişine gelerek, beni aşağıya çağırdı. Aşağıya indiğimde de bana saldırarak, tekme tokat dövmeye başladı. Ben yere düşünce de binayı süsleyen parti bayraklarını yırtıp, kopardılar ve daha sonra bir arabaya binip kaçtılar " dedi.

Bu arada CHP seçim bürosuna yapılan saldırının ardından Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, tedavisinin tamamlanmasının ardından saldırıya uğrayan Cihan Altun ile şikayetçi olan CHP ilçe yöneticilerinin de bilgisine başvurdu. Görgü tanıklarının da ifadeleri alan polis, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla olayla ilgili soruşturmayı derinleştirdi
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 09:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?