31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

CHP'de Aytur adaylığını açıkladı

CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA KONGRE HAZIRLIKLARI

CHP Aydın İl Teşkilatında 7 Mart 2010 tarihinde yapılacak olan olağan genel kurul öncesi mevcut il başkanı Tunç Aytur, il başkanlığına adaylığını açıkladı.

CHP il binasında düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan CHP İl Başkanı Tunç Aytur,

2 yıl önceki il kongresinde il başkanlığı görevine yerel seçimlerde başarılı olacaklarına inanıldığı için aday olduğu söyledi. Seçildiğini ve yapılan seçimlerde Aydın’daki belediye başkanı sayısını 23'e çıkarttıklarını hatırlatan Aytur, Aydın merkez ilçe belediye başkanlığının da CHP'ye geçmesinden büyük kıvanç duyduğunu ifade etti. Göreve geldiklerinde İl Genel Meclisi'nde partilerinin 3. durumda olduğunu anımsatan Aytur, “Yönetim kurulumuzun olağanüstü çabaları, belediye başkanı ve il genel meclisi adaylarının çalışmaları ile CHP Aydın'da birinci parti oldu. İlçe kongrelerimizin ardından gerek belediye başkanlarının ve gerekse ilçe başkanlarının kendi aralarında toplanarak, örgütü temsil edecek, örgüte inanan ve örgütün üstünde bir güç tanımayan bir aday üzerinde anlaşmaya çalıştılar. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve örgütümüzün isteği doğrultusunda, 7 Mart'ta yapılacak olan CHP İl Kongresinde, yeniden il başkanlığına adaylığımı koyuyorum. Kişisel hiç bir beklentim yoktur. CHP'nin üyesinden ve örgütünden görev talep etme noktasında değiliz. Ancak, bu örgüt bize görev verirse, bunu kabul ederiz” dedi.

“CHP'ye gönül veren delegelerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve çoğunlukta belediye meclis üyelerimiz, yerel seçimdeki başarının genel seçimde de bizim ve ekibimizle olacağı noktasında ağırlıklı bir görüşe sahipler” diyen Aytur, Bu yönüyle bende örgütümüzün istediği bu görevi yerine getirmekten büyük onur duyuyorum. Bizim şahıs olarak kimseyle, hiç bir kurumla herhangi bir sorunumuz yoktur. Olamaz. Biz talimatları örgütümüzden alırız ve onun emrinde çalışmaktan da büyük mutluluk duyarız. Tunç Aytur, hiç kimsenin adayı olamaz. Hiç kimsenin talimatları ile bir yerlere aday olmaz. Tunç Aytur, sadece örgütün emrindedir. Örgütün istediği her noktada da bulunmaktan büyük onur duyar. Bu anlayış içerisinde adaylığımı açıklıyorum” şeklinde konuştu.

Geçen kongrede kendisine oy vermeyen bütün ilçe teşkilatlarının şimdi kendisini desteklediğini iddia eden Aytur, geçen kongrede kendisini destekleyen ilçe teşkilatlarının bugün kendisini desteklememeleri gibi bir şeyin olamayacağını savundu.

CHP İKTİDARA YÜRÜYOR

Türkiye'de halkın çok büyük sıkıntı içerisinde olduğunu ve tüm kamu kurumlarının birbirleri ile kavga eder durumda olduğunu ileri süren Aytur, CHP’nin iktidara yürüdüğünü ileri sürerek, “Türkiye, hızla sosyal bir hukuk ve laik bir devlet olma çizgisinden uzaklaştırılmak isteniyor. Kendi deyimleriyle, çizdikleri kutlu bir yol haritasında, Türkiye'yi AK Parti iktidarı bir yerlere getirmek istiyor. Buna CHP'liler olarak müsaade etmemiz mümkün değildir. Dün ilkelerimiz doğrultusunda nasıl mücadele ettiysek, bugünde bizi çok büyük görevler beklemektedir. CHP'nin yapılacak olan ilk seçimde, mutlak olarak iktidar olması gerekiyor. Biz örgütler olarak, buna inandık. Yine halkımızda bunu bekliyor” ifadelerini kullandı.

CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA KONGRE HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:34:03
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 19:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?