20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

CHP'de Öztürk adaylığını açıkladı

CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA KONGRE HAZIRLIKLARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Teşkilatı’nda 7 Mart’ta yapılacak olan olağan genel kurul öncesi mevcut başkan Tunç Aytur’un ardından Ahmet Öztürk de, adaylığını açıkladı.

CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Ahmet Öztürk’e CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve çok sayıda partili destek verdi.

CHP’nin Türk siyasi tarihinin en önemli ve ilk partisi olduğunu savunan Ahmet Öztürk, CHP’nin ülkenin içinde bulunduğu zor koşullarda çok önemli bir görevi üstlendiğini iddia etti. Ülkenin birlik ve beraberliğinin korunmasıyla cumhuriyetin değerlerine sahip çıkılması adına CHP’ye daha çok ihtiyaç duyulduğunu öne süren Öztürk, “Ülkesini seven insanların sorumluluğu içindeki bizlere düşen görev çağ dışı anlayışları sergileyenlere karşı ülkemiz adına çalışmalar yapmalıyız. Bunun için yapılacak olan ilk genel seçimlerde partimizi tek başına iktidar yapmak zorundayız” dedi.

CHP’yi tek başına iktidar yapma anlayışıyla 1972 yılında CHP Gençlik Kollarında başlamış olduğu siyasi yaşantısını partinin çeşitli kademelerinde sürdürdüğünü hatırlatan Öztürk, “Bugüne kadar partimin ilkeleri ve ideolojisinden sapamadan ve hiçbir başka partiye oy vermeden partimin bir neferi olarak çalıştım. Şimdi de örgütümün isteğiyle CHP Aydın İl Başkanlığına adayım. ‘İktidar için şimdi birlik zamanı’ sloganıyla çıktığımız yolda partililerimizin Aydın İl Başkanı adaylığıma gereken desteği göstereceklerinden eminim” diye konuştu.

Öztürk, 7 Mart’ta yapılacak olan olağan genel kuruldaki diğer adaylarla demokratik bir yarıl içerisinde olacaklarına işaret ederek, rakiplerine de başarılar diledi.

CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA KONGRE HAZIRLIKLARI
CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA KONGRE HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 13:11:00
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 15:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?