20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

CHP'de Saatçi de aday

CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA SEÇİM HAZIRLIKLARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozdoğan İlçe Teşkilatı’nın 21 yıllık başkanı Hikmet Saatçi, 7 Mart’ta yapılacak olan CHP Aydın İl Kongresi’nde başkan adayı olduğunu açıkladı.

7 Mart’ta yapılacak olan CHP Aydın İl Kongresi öncesi CHP İl Başkanı Tunç Aytur ve Ahmet Öztürk’ün ardından 21 yıllık CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hikmet Saatçi de il binasında düzenlediği toplantıda başkan adaylığını açıkladı.

Saatçi’ye başta Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, CHP’li İl Genel Meclis üyesi Semra Kokalı ile çok sayıda CHP ilçe ve belde başkanının aralarında bulunduğu partili grubu destek verdi.

Hikmet Saatçi, adaylık süreciyle ilgili yaptığı açıklamada; 12 Eylül sürecinde CHP Gençlik Kollarında siyasi yaşamına başladığını söyledi. O tarihten bugüne kadar farklı görevler üstlendiğini ve 21 yıldır Bozdoğan İlçe Başkanlığı yaptığını anımsatan Saatçi, parti kademelerinden gelen talep üzerine aday olduğunu belirterek, “Ben ve ekibim iddialıyız; kendimize güveniyoruz. CHP’de kırgınlık ve küskünlükler hat safhaya ulaştı. Arkadaşlarımız yolda birbirine selam vermez hale geldi. Küskünlük ve dargınlıkları bitirmek için aday olduk. 7 Mart’ta yapılacak kongre sonrası CHP kadrolarında eski birlik ve beraberliği yeniden sağlayacağız. Kongrenin ardından CHP örgütlerini daha Aktif çalışırız hale getireceğiz. Bunları yapabilmek için ekibimle birlikte aday oldum” dedi.

“EN AZ 4 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

İlk genel seçimlerde CHP’yi iktidara taşımak için yola çıktıklarını ifade eden Saatçi, “Biz CHP Genel Merkezinden milletvekili adaylarımızın ön seçimle belirlenmesini istiyoruz. İddia ediyoruz bunlar yapılırsa; 2007 seçimlerinde 135 bin olan oy sayımızı erken ve 2011 seçimlerinde 220 bine yükselterek an az 4 milletvekili çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk genel başkanımız Atatürk’ün bizlere emanet ettiği CHP’yi daha iyi noktalara taşımak için bu görece talibiz” diye konuştu.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLMEDİM”

Adaylık açıklamasında Saatçi’ye destek veren ve daha önceden İl Başkanı Adayı olacağı yönünde söylentiler çıkan CHP’nin 2007 seçimlerindeki milletvekili aday Hüseyin Yıldız da, adaylıktan çekildiği yönünde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Yaklaşık 1 ay önce aday olacağımı söylemiştim. Bu kararı ben kendi Şamsım olarak değil; bana destek veren ve bu işe imza atan 133 delegemizin imzasıyla karar verdim. Tecrübelerine güvendiğim Hikmet Saatçi ağabeyimin aday olduğunu öğrenince bana destek veren arkadaşlarımla birlikte Sayın Saatçi’nin yanında yer almayı uygun gördüm. Ben asla geri çekilmedim; CHP’ye olan sadakatim ve bu kadroyla CHP’yi Aydın’da iktidara taşıyarak 4 milletvekili çıkarabileceğimize inandığım için fedakarlık yaparak, birleşme yoluna gittim. Adaylıktan çekildiğim yönünde ortaya atılan iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor”

CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA SEÇİM HAZIRLIKLARI
CHP AYDIN İL TEŞKİLATI’NDA SEÇİM HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 13:18:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 13:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?