1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

CHP'li gençler Baykal için nöbette

CHP’Lİ GENÇLERDEN BAYKAL’A GERİ DÖN ÇAĞRISI

CHP Gençlik Kolları Aydın İl ve Merkez İlçe Teşkilatı üyeleri, önceki gün istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın göreve dönmesi için parti binasında nöbet tutma eylemi başlattı.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yılmaz ve CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İçdağ, CHP Merkez İlçe Teşkilatı binasında yaptıkları açıklamada CHP Lideri Deniz Baykal istifasını geri alıncaya kadar gençlik kolları üyeleriyle birlikte 24 saat kesintisiz olarak parti binasında nöbet tutacaklarını açıkladılar.

Toplantıda konuşan CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı İçdağ, “Okyanus ötesi güçlerin yurdumuzdaki yandaşları Orta Doğu ve Anadolu’muz coğrafyası tekrar şekillendirilmek istenmektedir. Ancak bu yeni Sevr Haritası meraklılarına 1 Mart Teskeresinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Deniz Baykal büyük bir şamar vurmuştur. CHP ve Genel Başkanımız Deniz Baykal olduğu müddetçe Lozan’ı delemeyecekler. Cumhuriyet devrimini bir karşı devrimle ezemeyeceklerdir. Bu yüzden partimizin başından Genel Başkanımız gönderilmeli ve Cumhuriyet Halk Partisi kendi istedikleri gibi hizaya getirilmeliydi. Son 5 yıldır kurultaylarla bunu denemeye çalıştılar. Ancak CHP’nin antiemperyalist ve devrimci karakteri buna izin vermemiştir. Bunu gören okyanus ötesi güçler ve işbirlikçileri son günlerde yaşanan ahlaksız komployu kurmuşlardır. Bu komplonun Anayasa Değişikliği Paketinin hazırlanıp referanduma gönderileceği ve Cumhuriyet Halk Partisi kurultayı öncesi yaşanması manidardır” dedi.

“Sayın Genel Başkanım Türk gençliği ve CHP gençliği Atatürk’ten aldığı bilinçle size sesleniyor” diyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yılmaz da, “Türkiye’nin karşı devrim sürecinde bizleri ve Türkiye Cumhuriyetini yalnız bırakmayın. Siz evinizden parti binasına dönene kadar sizin önderliğinizden yoksun kalan Cumhuriyet Halk Partisini 24 saat boyunca nöbette olarak okyanus ötesi güçlere ve onların işbirlikçilerine karşı sizin gibi dimdik duracağız. Sizinde dediğiniz gibi ‘Bu bir uyanış’ olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gençliği ve bu ülkenin yurt sever gençleri uyanmıştır. Siz geri dönene kadar uyumayacaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:52:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?