20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Çiftçilere bilgilendirme toplantısı

Çine İlçe Tarım Müdürlüğü düzenlediği toplantı da kuduzla mücadele çalışmaları konusunda çiftçileri bilgilendirdi. 

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra köy muhtarları, çiftçilerle birlikte, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çine Jandarma Karakol Komutanlığı temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm hayvanların 3 yıl boyunca mücadele kapsamında aşılanacağını belirtti. Çalışmaların muhtarlıklarla koordine içersinde yürütüleceğini belirten İlçe Tarım Müdürü Özlan Atıgan "Projenin başarıya ulaşması açısından yaban hayatında tilkilerin de ağız yoluyla aşılanmasıyla birlikte başıboş köpeklerin aşılanması büyük önem arz etmekte olup ilgili tüm kurumların mücadele kapsamında işbirliği yapması şarttır. Hayvan hareketlerinin çok yoğun olduğu ilçemizde şap hastalığı ile mücadele ayrı bir önem taşımaktadır. Geçen yıllarda yapılan aşılama çalışmalarında büyük başarı sağlanmış ve geçen yıl kurban bayramı döneminde hiç şap vakası ile karşılaşılmamıştır. Bu kapsamdaki çalışmamız da yine Mart ayı sonunda başlayacaktır" dedi. 

Daha sonra toplantıya konuşmacı olarak katılan İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri kuduz ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmaları anlattılar.
Kuduzun insanlar dahil bütün sıcakkanlı memelilerde görülebilen bir hastalık olduğunu ve hastalık mikrobunun beyine yerleşerek felçlere yol açarak o memeliyi ölüme sürüklediğini belirten Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Kamil Yavaş vatandaşlara hastalıklar ilgili bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 10:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?