30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Çimlere basmak sadece çocuklara serbest

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Aydın’da çimlere basmak serbest. Çocuklarımız dilediği gibi çimlerin üzerinde oynayıp yuvarlanabilir" dedi.

Aydın’da ilköğretim okulu öğrencileri tarafından düzenlenen ’Nasıl Bir Aydın İstiyorsunuz’ konulu oturumda konuşan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, belediye olarak yaptıkları tüm çalışmaları gösteriş için değil vatandaşa hizmet için yaptıklarını söyledi.

Parklarda yeşilliklerin korunması için asılan levhaları çağdaş bir kente yakıştıramadığını belirten Başkan Ortekin, "Ülkemizdeki birçok şehirde parklarda bulunan ’çimlere basmayın’ şeklindeki uyarı levhalarına bir anlam veremiyorum. Vatandaş tarafından basılmayacak ve üzerine oturulmayacak yeşilliğin kime ne faydası var. Şehir merkezindeki hiçbir parkta ’Çimlere basmak yasaktır’ levhamız yok. Bu nedenle bütün çocuklarımız park ve bahçelerde dilediği gibi eğlenip çimlerin üzerinde yuvarlanabilir. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun. Belediye olarak biz ezilen çimleri tekrar yeşertmeye hazırız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 15:23:04
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 15:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?