29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Çine hayvan pazarı kapandı

Aydın'ın en önemli büyükbaş hayvan üretim merkezlerinin başında gelen Çine İlçesi'nin hayvan pazarı ruhsatsız olduğu için kapandı. 

Yetkililer hayvan üreticilerini ve çiftçileri zor duruma düşüren pazarın kapanması sorununu çözmek yerine birbirine düştü. Çine Belediyesinin CHP'li Belediye Başkanı Osman Aydın, hayvan pazarının kapanması ile ilgili olarak iktidardaki AK Parti'yi suçlaması üzerine AK Parti İlçe yönetimi düzenlediği basın toplantısı ile Başkan Aydın'ı suçladı. 

Bilindiği gibi Çine Belediye Başkanı Osman Aydın hayvan pazarının kapatılması ile ilgili açıklamasında “Onlar siyasetçi, biz Çineliyiz” ifadelerine yer vermişti. 

Başkan Aydın'ın bu açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan AK Parti Çine İlçe Başkanı Kayhan Güney hayvan pazarının 8 yıldır ruhsatsız olduğunu belirterek Başkan Osman Aydın'ı eleştirdi. Hayvan Pazarı'nın kapanması olayının siyasetle hiç bir ilgisi olmadığını vurgulayan Güney, “Biz elimizden geleni yaptık. Sürekli yardımcı olduk. Başkan sorumluluğunu yerine getirmediyse biz siyasilerin ne suçu var. Hayvan pazarı 8 yıldır resmiyette kapalı. 8 yıl önce yenisini yapıp ruhsat olacağını belirten belediye hala daha bunu gerçekleştirememiş. Şimdi de basına çıkıp, “Onlar siyasetçi, biz Çineliyiz” diye beyanat vermesi talihsizliktir. Şimdi soruyorum, Belediye ruhsatsız bir işletmeyi 1999 yılından 2007 yılına kadar müsaade eder mi veya ediyor mu?” sözleriyle Çine Hayvan Pazarı'nın kapanmasının tek sorumlusunun Belediye Başkanı Osman Aydın olduğunu iddia etti. Güney açıklamasını “Biz 365 gün boyunca Çine'deyiz, Çineliyiz ve ayırım gözetmeksizin Çinelilerin hizmetindeyiz” sözleriyle tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 11:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?