19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Çocuklar çifte bayram yaptı

Sökeli miniklerin olduğu kadar yetişkinlerin büyük ilgisini çeken ve ünlü masal kahramanlarının maketlerinin yer aldığı 'Harikalar Dünyası Parkı' hizmete girdi. Söke'de Yenikent Mahallesi Kuşadası Yolu üzerinde 12 dönüm alan üzerine yapımına sekiz ay önce başlanılan park CHP Aydın Milletvekilleri Özlem Çerçioğlu, Fatih Atay, Söke Kaymakam vekili Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı davetliler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.

Çocukların televizyon ekranlarından yakından tanıdıkları sanatçı Tolga Garipoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı parkın açılışında konuşan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi "Bir benzeri Ankara Sincan ve İzmit Derince'de bulunan parkımızı hayata geçirme düşüncemiz yerel seçimler öncesi vardı ve bu projemizi programımıza almıştık.Bazı eleştirilere rağmen çocuklarımızın yanı sıra yetişkinlerimizin de beğeneceği ve içerisinde hepimizin çocukluk hayallerini süsleyen masal kahramanlarının yer aldığı bu parkı hizmete açmaktan mutluyuz" dedi.

Açılış sonrası büyük izdihamın yaşandığı parkta çocuklara ve davetlilere ücretsiz pamuk helvası ve macuncular dağıtıldı. İçerisinde gezi alanları, kafetaryaların yanı sıra ünlü masal kahramanları,Gülliver, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sinderella, Taş Devri Kahramanları, Şirinler, Kel Oğlan ve Anası, Nasrettin Hoca'nın da bulunduğu bir çok masal karmanın yer aldığı'Söke Harikalar Dünyası' Parkına ilk gün yaklaşık yedi bin kişi gezdi. Parkın 4 milyon YTL'ye mal olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 16:45:47
Güncelleme :15 Ekim 2007 Pazartesi 16:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?