29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Çocuklar diş taramasından geçirildi

Aydın Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Spastik Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde eğitim gören 74 çocuk, Aydın Diş Hekimleri Odası tarafından diş taramasından geçirildi.

Program çerçevesinde çocukların ailelerine diş bakımının önemi anlatılarak, çocuklara bu konuda yardımcı olunması istendi.

Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Halil Gümüş, Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Yeşim Odabaşı ve Diş Hekimi İdil Karamanoğlu tarafından yapılan diş taramasına katılan Aydın Vali Yardımcısı Ali Kazgan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, spastik engelli çocuklara ve ailelerine moral verdi. Kurumda 74 çocuğun eğitim gördüğünü belirten Spastik Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Rahime Semerci, çocukların beyin felçli olmasından dolayı ilk yıllarda el ve ayaklarını kullanamadıklarını, bu nedenle diş bakımı yapamadıklarını belirtti.
Kurumdan gelen talep üzerine bu uygulamayı başlattıklarını ifade eden Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Halil Gümüş, "Can boğazdan geldiği için insan sağlığında dişin ayrı bir önemi vardır. Engelliler Haftası nedeniyle Aydın Diş Hekimleri Odası olarak engelli çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı kontrollerini yapmak ve ebeveynlerini de bu konuda bilgilendirmek amacıyla slayt gösterili bir eğitim programı hazırladık. Engelli çocuklarımız ağız ve diş kontrollerini kendileri yapamıyorlar. Bu eksikliği gidermek amacıyla anne ve babalarını bu konuda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

aydın
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?