20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Çürük raporlu okullar yıkılıyor

Aydın’da geçtiğimiz yıl depreme dayanıksız olduğu için çürük raporu verilerek boşaltılan Aydın Merkez İnönü ve Osman Yozgatlı İlköğretim Okulları için yıkım kararı verildi. Kararın önümüzdeki ay uygulanacağı ve her iki okulun yerine yenisinin yapılacağı bildirildi.


Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar bu iki okulun yenilenmesi ile birlikte il merkezindeki okul sorunun çözüleceğini belirterek projenin bir an önce tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bilindiği gibi geçen yıl Aydın Merkez Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okulu’nda yapılan dayanıklılık testinde her iki okul da ‘depreme dayanıksız’ olduğu gerekçesi ile boşaltılmıştı. Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu öğrencileri Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na, İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri de Efeler İlköğretim Okulu’na sevk edilmişti.


Aydın Bayındırlık Müdürlüğü’nün raporu doğrultusunda yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilen her iki okulun milli Eğitim bakanlığı ve İl Özel İdaresi kaynakları ile yeniden yapılacağı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar “Yapılacak çalışma ile Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli, İnönü İlköğretim Okulu ise 18 derslik ve 540 öğrenci kapasiteli olacak. Deprem yönetmeliğince yıkımına karar verilen her iki okulun yapımı Özel İdare ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca karşılanacak. Her iki okulun yıkım ve yeniden yapımı konusunda ihale hazırlığı Bayındırlık Müdürlüğü’nce devam ediyor. 15 Ağustos tarihinde hem yıkım hem de temel atma törenini yapmayı hedefliyoruz. Her iki okulun inşaatı da anahtar teslimi ihale edilerek 2008-2009 eğitim öğretim yılının 2. yarısına yetiştirilecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?