20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ÇYDD Türkan Saylan'ı andı

AYDIN ÇYDD, TÜRKAN SAYLAN’I ANDI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün birinci yıldönümünde ÇYDD Aydın Şubesi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

ÇYDD Aydın Şubesi’nde düzenlenen etkinliğe ÇYDD Aydın Şube Başkanı Dr. Eralp Atay ve ÇYDD Aydın Şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Anma etkinliğinde konuşan Şube Başkanı Dr. Eralp Atay, “Türkan Hocamız, 18 Mayıs 2009 yılında uzun yıllardır savaş verdiği kanser hastalığına yenik düştü. Cumhuriyet kadını olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucu Başkanı merhume Prof. Dr. Türkan Saylan Hocamız, bir yıl önce aramızdan ayrıldı. Cumhuriyet ışığı olan Türkan Hocamız bu ışığı Anadolu’nun her köşesine yaymayı kendisine görev edinmiş, bu görevde de yalnız kalmamıştır. Bizleri bölmek, bir Ulus Devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak, çağdaş bir ulus olmamızı sağlayan Atatürk İlke ve Devrimlerini yok saymak amacıyla yapılan tüm çalışmalar bizleri korkutamamıştır. Daha güçlü, daha kararlı bir şekilde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan Türkan Hoca’mızın açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Çünkü biz hepimiz Cumhuriyet’in yetiştirdiği Aydın Beyinleriz, hepimiz birer Türkan Saylan’ız, hepimiz birer Kardelen’iz. Kendini aydınlanmaya adamış, çağdaş insan Türkan Saylan Hocamızı saygıyla anıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 12:43:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?