20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Dadaşlar'dan halaylı kutlama

Kuşadası ve çevresinde yaşayan Erzurumluların üye olduğu Kuşadası Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Dadaş Gecesi” büyük ilgi gördü.

Gecede, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümü yöresel türküler eşliğinde halay çekilerek, kutlandı.

Kuşadası Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen “Dadaş Gecesi” saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gerçekleşen etkinliğe siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Kuşadası’nda yaşayan Erzurumlu katıldı.

Kuşadası Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Şahin ve Ege Bölgesi Erzurumlular Derneği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş yaptıkları açılış konuşmalarında, Türkiye’nin her köşesinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Bugün Kuşadası’nda yaşayan hemşerilerimiz ile birlikte olmaktan ve şehrimizin kurtuluş bayramını kutlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Büyük ilgi gören Dadaş Gecesinde, açılış konuşmalarının ardından yerel sanatçı İbrahim Güzelses’in türküleri ile çoşan davetliler bol bol halay çekti. Çeşitli halkoyunları gösterilerinin de yapıldığı gecede, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü de hep birlikte halay çekilerek, kutlandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 09:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?