1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

DASK TIR'ı Aydın’da

DASK TIRI AYDIN’DA

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 10. kuruluş yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle oluşturduğu Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ı Aydın’a geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eğitmenlerinden oluşan ekip, öğrencilere ve halka depremi, depremden korunma yolları ve zorunlu deprem sigortasını anlatıyor. Tırda, simülasyon ile 25 saniye süren 6.0 büyüklüğündeki bir deprem yaşatılarak, sarsıntı anında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler veriliyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Kandilli Rasathanesi’nde görev yapan Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, Ege Bölgesi’nin 1. derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek; "Ülkemiz fay hatları ile kaplı olan bir deprem ülkesi. Verdiğimiz eğitimlerle, Ege’de olası büyük depremlerde can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Güneş, 17 Ağustos depreminde yaralanan vatandaşların yarısının devrilen eşyalardan dolayı yaralandığını kaydederek; “Omuz seviyesinden yüksekte bulunan ev eşyalarımızı sabitlemeliyiz. Deprem anında panik olmamalı, balkona ve merdivene koşmamalıyız. Deprem anında asansörü de kullanmalıyız. Vatandaşlarımız hem evde, hem de araçlarında deprem çantası bulundurmalı” diye konuştu.

Tırda, Elazığ'da yaşanmış olan, 6 büyüklüğündeki depremi simülasyonla yaşattıklarını kaydeden Güneş; şunları söyledi: “Tır’ımız 2 gün boyunca Aydın’da kalacak. Saat 10.00-13.00-15.00 saatlerinde öğrencilere ve halkımıza seminer vereceğiz”

DASK TIRI AYDIN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 10:40:04
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?