19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Davutlar Meslek Yüksek Okuluna kavuşuyor

Kuşadası'na bağlı Davutlar Beldesi, meslek yüksek okuluna kavuşuyor. Kuşadası'nda eğitime başlaması planlanan meslek yüksek okulunun inşaatının yapımı için Valilik, belediye, hayırsever ve üniversite arasında protokol imzalandı. Yaptırılacak yüksek okul binasının arsası ve çevre düzenlemesi Davutlar Belediyesi tarafından bağışlanacak, inşaatı ise hayırsever Veli Kutlu tarafından karşılanacak. 

Meslek Yüksek Okulu inşaatı için Davutlar Belediyesi'nde düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ve hayırsever Veli Kutlu katıldı. 

Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, belediyeye ait Taşlıbelen mevkiindeki 17 bin 403 metrekare araziyi Adnan Menderes Üniversitesine bedelsiz olarak tahsis ettiklerini söyledi. Davutlar'ı bir üniversiteye kavuşturarak belde halkının bir rüyasını gerçekleştirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Uysal, “Bedelsiz olarak tahsis ettiğimiz arazi üzerinde hayırsever Veli Kutlu ile birlikte inşa edeceğimiz binayı 2,5 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Meslek 
Yüksek Okulu binasını hazır şekilde üniversiteye hediye edeceğiz” dedi. 

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ise eğitime verilen desteğin ülkeye yapılan en büyük yatırımlar arasında yer aldığını belirterek, “Davutlar Belediyesi ve hayırseverimizi candan kutluyorum. Üniversite sınavına girerek kazanan öğrencilerden çoğuna yer gösteremiyoruz. Eğitimi kutsal bir görev olarak görüyoruz. Davutlar tarihi ve turistik bir yer olarak avantajlı bir beldedir” diye konuştu. Hayırsever Veli Kutlu ise Sivas'ta doğup, büyüdüğünü ve yıllarca Almanya'da çalıştıktan sonra 14 yıl önce emekli olup Davutlar'a yerleştiğini belirterek, “Ömrümün kalan kısmını geçireceğim Davutlar beldesine bir katkıda bulunmak istedim. Bu kararımdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eğitimin önemini çok iyi biliyorum. Okulun ismi ya “Cumhuriyet” ya da “Atatürk” olması beni daha da mutlu edecektir. Her şey eğitim içindir” dedi. 

Bu arada, Davutlar'a yaptırılması planlanan Meslek Yüksek Okulu'nun temel atma töreninde konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay da eğitime verilen her desteğin kendisini sonsuz mutlu ettiğini söyledi. Türkiye'nin en önemli sorununun eğitim olduğuna dikkati çeken Vali Malay, “ Bu imza gününde eğitim için sevinçli bir anı paylaşıyoruz. Türkiye'nin önemli sorunlarının başında eğitim gelmektedir. Çağdaşlaşmak, uygarlaşmak ve ileriye gitmek eğitimle gerçekleşir. Devletin bütçesi belli, nüfus artışını göz önüne aldığımızda, imkanı olan hayırseverler eğitime katkı vermesiyle büyük hayır işlemiş oluyorlar. Bütün eğitim kurumlarına destek vermeliyiz. Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, üniversiteye tahsis ettiği araziyi rant olarak kullanabilirdi ama eğitime öncelik vererek araziyi üniversiteye vermiştir. Bu tüm belediye başkanlarına örnek olması gereken bir girişimdir. Hem Belediye Başkanı Uysal'ı, hem de binanın yapımına katkı sağlayacak olan hayırsever Veli Kutlu'yu yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 09:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rüştü MUHTAR IP: 88.247.238.xxx Tarih : 12.11.2007 13:21:39

Davutlar için yapılabileceklerin en iyisi diyebiliriz. Temennimiz kesintiye uğramaması ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi. Tüm yetkilileri ve özellikle Veli KUTLU'yu kutlamak lazım.