30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Davutlar'a 7 trilyon vereceğim!

DAVUTLAR BELEDİYE MECLİSİ’NDEKİ GERGİNLİK

Aydın’ın Belediyesi’nin eski başkanlarından Hüseyin Aksu, Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesi Aralık ayı belediye meclisi toplantısında yaşanan tartışmaların kendisiyle ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Bazı gazetelerde Davutlar Belediyesine ‘imar değişikliği için 700 bin TL rüşvet verdi’ şeklinde haberler çıktığını bu durumun kendisini üzdüğünü ifade eden Aksu, “Davutlar Belediyesine 700 bin TL vermedim ama 7 Trilyon vereceğim” dedi.

Hüseyin Aksu konuyla ilgili ofisinde düzenlediği basın toplantısında yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi. Davutlar beldesinde kendisine ait taşınmazın imar planının ‘turistik alan’ olarak kayıtlı olduğunu kaydeden Aksu, belediyeden kendisinin herhangi bir imar değişikliği talebinin olmadığını kaydetti. Toplantıya gelen basın mensuplarına dağıttığı broşürlerin içerisinde taşınmazın imar planına ait fotokopilerini de dağıtan Aksu, “Davutlardaki arazim için tapuda geçen imar planı 1991 yılında verildi. Ben bugün belediyeden arazim için herhangi bir imar değişikliği istemedim. Ve bunun içinde hiç kimseye rüşvet vermedim. Fakat kısa süre sonra oraya yapacak olduğum yatırım sayesinde Davutlara çok şeyler kazandıracağımızı düşünüyorum. Davutlar arazimin yer aldığı bölgede yeni bir imar çalışması yaptı. fakat bu benim talebim değildi. Hatta yeni imar çalışması benim zararıma oldu” diye konuştu.

Arazisinde yapacak olduğu turizm tesisinin Türkiye’deki sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağına iddia eden Hüseyin Aksu, şunları söyledi: “Şuan Kuşadası’ndaki oteller bomboş, yapacak olduğumuz tesisler sayesinde, yılın 12 ayı 2 bin turist bulunacak. Ve 728 personel çalışacak. Bu sayede o bölgede önemli bir hareketlilik olacak. Ben bugüne kadar Davutlardan hiçbir şey sakınmadım. Bu projede onlardan birisi. Bu projeye hayata geçirmek Davutlar Belediyesi’ne herhangi bir şey vermedim. Belediyeye 700 bin TL verdiğim iddia ediliyor. Ben bu parayı vermedim ama hayata geçireceğim projeyle Davutlara 7 trilyon vereceğim”

DAVUTLAR BELEDİYE MECLİSİ’NDEKİ GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 14:32:03
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?