30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Didim yat limanında durum

Aydın'ın Didim İlçesi'nde sürdürülen Didim Yat Limanı Projesi, bir yılı geride bıraktı. Temeli 2007 Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Didim Yat Limanı kaba inşaatının yüzde 80'inin ve deniz dolgu çalışmalarının yüzde 60'lık bölümünün tamamlandığı öğrenilirken, yat limanın 2009 yılı Mayıs ayında hizmete açılacağı bildirildi.


Didim'in turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçede yapılan yatırımlar arasında sivrilen Didim Yat Limanı Projesi'nin, ilçeyi şimdiden büyük bir cazibe ve çekim merkezi haline getirmeye başladığı ifade ediliyor.

Dikkatler limanın konumu açısından Ege Denizi'nde yer alan diğerlerine göre büyük bir avantaja sahip olduğuna çekilirken, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye güzergâhında üzerinde bulunması gezi yatlarının Didim Limanı'nı uğrak yer olarak kullanacağı öngörülüyor.

Karada 650, denizde 450 olmak üzere toplam bin 100 yat kapasiteli olarak hizmete girecek liman inşaatında 120 işçi çalışıyor.

2009 Yılının Mayıs ayında faaliyete geçecek olan Didim Yat Limanı, tamamlandığında adeta küçük bir şehir görünümüne sahip olacak. 212 bin metrekare deniz alanına sahip marinada; 80 odalı butik otel, 5 ayrı duş, çamaşırhane, depo ve benzeri hizmetlerin yanı sıra, 20 ayrı sektörde faaliyet gösterecek iş yerleri bulunacak. Ayrıca çok sayıda mağaza, restoran, cafe, market, banka, sağlık birimi, helikopter pisti, 526 araçlık otopark, açık spor alanı, tenis kortları, dört çok amaçlı spor sahası, tersane, tören alanı, sosyal tesisler, yüzme havuzları, sauna ve her türlü enerji ve iletişim ihtiyacının karşılanabileceği tesislerle misafirlere sınırsız konfor sunulacak.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Yat Limanı'nın hizmete girmesiyle, Didim'e gelecek turist sayısının yüzde yüz artacağına inandığını söyledi.

Yaz sezonunda binlerce turistin gemilerle Kuşadası Limanı'ndan ilçeye giriş yaptığını ve büyük yığılma yaşandığını vurgulayan Kamacı, "Didim'de turizmin daha da gelişmesi için bir an önce gemi iskelesi yapılması gerekiyor. Güzergahımız son derece uygun. Gemi acenteleri ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Didim Yat Limanı'nın tamamlanmasıyla birlikte en az 200 kişinin buradaki tesislerde istihdam edileceğini açıklayan Didim Yat Limanı Kesin Hesap Şefi Kemal Atabak ise, "Didim turizmi için milat olacak olan liman tamamlanmadan emlak sektöründe bir canlanma oldu. Konut ya da arsa satıcıları yabancılara önce liman alanını gezdirip ilçeye getirisini anlatıyorlar. Liman tamamlandığında, Didim'de hem emlak fiyatları katlanacak hem de turizm canlanacak" diye konuştu. Limanın 2,5 yılda tamamlanacağını, 22,5 yıl sonra devredileceğini kaydeden Atabak, "Gelişmiş ülkelerde bu tür projeleri devlet değil, büyük kuruluşlar inşa ediyor. Bu nedenle de projeler kısa sürede tamamlanıp hayata geçiriliyor. Doğuş grubu 25 yıllığına bu tesisin işletmeciliğini devraldığı için, inşaatı bir an önce tamamlayıp yatırıma dönüştürmeyi hedefliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 18:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?