20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Didim'de 1 belediye çalışanı tutuklandı

Jandarmanın Didim Belediyesi’ne düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 belediye personelinden 1’isi tutuklandı.

Bilindiği gibi; jandarmanın dün sabah erken saatlerde Didim Belediyesi’ne düzenlediği operasyonda Didim Belediyesi Hesap İşleri Müdürü K.B, Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan C.G. ve C.Ü. gözaltına alınmıştı.

Jandarma ifadeleri alınan şüpheliler bugün sabah erken saatlerde Didim Adliyesi’ne sevk edildi. Didim Sulh Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 6 saat süren sorgunun ardından, zanlılardan K.B ve C.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, C.Ü. isimli şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliyede davanın görüldüğü sırada CHP’li meclis üyeleri ve Didim Belediyesi’nin bazı çalışanları adliyede hazır bulunurken, K.B ve C.G. isimli şüpheliler serbest bırakılmalarını dışarıda kendilerini bekleyen arkadaşlarıyla kutladı.

Bu arada; Didim Belediyesi’nde yaklaşık 1 aydan bu yana İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişlerin denetleme yaptığı ve operasyonun bu denetimlerin ardından düzenlendiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin belediyeye ait bağış makbuzlarında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 20:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf arslan IP: 81.215.227.xxx Tarih : 18.06.2009 08:59:06

Söke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yapılan yolsuzluklar ile ilgili  müfettiş raporları ne zaman açıklanacak çok merak ediyorum. Nedense Söke'de yapılan her yolsuzluk sümen altı yapılıyor. Yolsuzluklar cenneti Söke'm benim. Söke yetkilileri birçok yolsuzluk olmasına rağmen Söke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hakkında soruşturma başlatmayacak herhalde. Bu konuda Didim İlçe Jandarma Komutanlığından  yardım istesinler olmasa. Helal olsun size Didim Jandarma... İmkanınız olsada Söke'deki resmi kurumlarada operasyon düzenleseniz.