30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Didim'de ilkokullar satranç turnuvası

Aydın Satranç İl Temsilciliği ve Didim Gonca Koleji işbirliğiyle organize edilen ve Didim genelindeki tüm ilköğretim okullarının katıldığı satranç turnuvası Belediye Kültür Parkta yapıldı.

İlçede bulunan tüm İlköğretim okulundaki öğrencilerin davet edildiği turnuvaya 50 yakın öğrencinin katıldı.

Düzenlenen turnuvayla ilgili bilgiler veren Gonca Koleji Müdür Yardımcısı Ümit Tekin, düzenlenen turnuvanın Satranç İl Temsilciliği ile birlikte düzenlendiğini belirterek, “İlçemizde bulunan tüm İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerimiz katıldı. Küçükler, yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılacak maçlar sonunda dereceye girenlere ödüler vereceğiz. Turnuvamıza 50’e yakın öğrencimiz katıldı. Ayrıca turnuvamıza katılan her öğrenciye küçükte olsa ödüller vereceğiz. Bunun dışında büyükler kategorisinde de turnuvamız olacak. Bu etkinliğin tüm yükümlülüğünü biz okul olarak üstlendik. Turnuvaya katılan çocuklarımız birbirleriyle eleme usulü değil lig usulü karşılaşacak bu da öğrencilerin satranca olan ilgisini daha da çok arttıracağına inanıyoruz” dedi.

Turnuvada ayrıca öğrencilere ve velilerine pilav ve ayrandan oluşan bir serviste yapılırken, yaklaşık 3 saat süren turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?