20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Didim'de kaçak göçmen operasyonu

Aydın’ın Didim ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonlarda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 65 kaçak göçmen yakalandı.


Edinilen bilgiye göre; Didim merkez Kurutma Kanalı Mevkisi açıklarında şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, düzenledikleri operasyonda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 65 kaçak göçmen yakalandı.
Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan kaçak göçmenler muhafaza edilecek yerin olmaması nedeniyle Didim Kaymakamlığı bahçesinde gözetim altında tutuluyor.

 Aralarında 2 çocuk ve 5 kadının da bulunduğu 10’u Somalili, 5’i Eritre, 24’ü Irak ve 26’sı da Filistin uyruklu toplam 65 kaçak göçmenin işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?