30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Didim'de rüzgar santrali atağı

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı rüzgar enerjisi konusunda Didim Belediyesinin yaptığı çalışmalarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Rüzgar enerji santralinin çok maliyetli bir çalışma olduğunu ve belediye olarak bunu yapmalarının zor olduğunu kaydeden Başkan Kamacı, bir firmaya yüzde 10’luk belediye payı ile santral kurulması için yetki vereceklerini kaydetti.

Başkan Kamacı konuyla ilgili açıklamasında “Rüzgar enerjisi konusu çok maliyetli bir yatırım. Biz 3 tane bu enerji direklerini kurmaya kalksak bize maliyeti 5 trilyona yakın olacak. Bu konuyla ilgili olarak bir milletvekilimiz çalışma yapıyor. Biz de belediye olarak İzmir Alaçatı Belediyesinin yaptığı rüzgar enerjisi çalışmalarını yerinde inceledik. Biz İstanbul’da bir özel firmayla bu konuda görüşmelerimiz oldu ve firma yetkililerinin milletvekilimizle de görüşmelerini sağladık. Bu firmaya Didim’e Rüzgar enerjisi santrali kurdukları takdirde yüzde10’luk belediyeye bir pay istedik. Bununla ilgili olarak firmanın ölçümleri sürüyor. Bu çalışmalar uzun prosedürleri oluyor. Bu proje ancak yazın başlayabilir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?